40 четения

Велислава Велинова е деветата носителка на наградата на името на Ангел Каралийчев

В Стражица след доста години беше възродена традицията с шествие след портрета с ликовете на създателите на нашата азбука празнуващите да стигнат до сцената на празника. В него се включиха ученици и учители от училищата в града и ръководителите на общината с празнични знаменца, а времето позволи празничната програма да стане на откритата сцена на лятното кино. Слово за силата на непреходното дело на светите равноапостоли Кирил и Методий прочете инж. Катя Петрова, зам.-кмет на общината.

Кметът на общината Румен Павлов връчи общинска награда за насърчаване на творческите заложби на деца и ученици с изявени дарби. Паричната награда и грамота получиха децата от театрална група „Золотой ключик” с ръководител Сашка Колева от СОУ „Ангел Каралийчев”, които за втора поредна година имат първа награда в своята възрастова група в националния фестивал на детското и юношеското театрално творчество, посветен тази година на 190-годишнината от рождението на Михаил Салтиков – Шчедрин. За девета поредна година беше спазена и традицията кметът на общината да връчи почетен плакет с лика и името на Ангел Каралийчев на ученик, постигнал през годината отличен успех в образованието, спорта и изкуството. Велислава Боянова Велинова от СОУ „Ангел Каралийчев” е новата носителка на тази престижна награда за високи постижения в учението и в изкуството. На 9 май Велислава бе избрана и за омбудсман на своето училище. Лично кметът Румен Павлов й връчи плакета и паричната награда 500 лева.

Богата програма с най-доброто от репертоара на училищните и читалищните формации беше представена пред просветни и културни дейци и гости на тържеството.

Николай ХРИСТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!