10 четения

Ученици от ОУ „Бачо Киро” победиха в литературния конкурс на читалище „Надежда”

ШЕСТОКЛАСНИЧКАТА ОТ ОУ „БАЧО КИРО” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДАРИНА ВАСИЛЕВА СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО ЗА РАЗКАЗ В КОНКУРСА „ДЕТСТВО МОЕ ВЪЛШЕБНО”, организиран от библиотеката на читалище „Надежда” и със съдействието на Община Велико Търново. Литературното състезание се провежда за първи път и е посветено на 1 юни, Деня на детето.

На второ място в раздела за проза журито е класирало Ралица Милкова, която е само в първи клас и също е ученичка в ОУ „Бачо Киро“. Третото място са си поделили Йолина Йовчева от ОУ „Д-р Петър Берон“ в Дебелец и Галя Стелянова – V клас, представител на читалище „Хр. Ботев – 1894”.

14 малки автори са участвали със свои разкази в конкурса. Освен победителите комисията е дала още шест поощрения на Нарис Ангелов, второкласник от СОУ „Ем. Станев”, Анета Филипова, пети клас, читалище „Хр. Ботев – 1894”, Кристияна Христова, Жара Еленска, Пресиян Сидеров, Йоанна Димитрова, и четиримата петокласници от ОУ„Бачо Киро“.

ПЪРВОКЛАСНИЧКАТА РАЛИЦА МИЛКОВА ОТ ОУ „БАЧО КИРО“ Е ПОБЕДИТЕЛ В РАЗДЕЛА ЗА ПОЕЗИЯ. На второ място е Далиа Петрова от ОУ „Д-р Петър Берон” в Дебелец и на трето място са две авторки, които посещават литературния клуб на читалище „Христо Ботев – 1894” – Янета Филипова, V клас, и Цветомира Анетова, III клас.

13 момчета и момичета от общината са участвали в конкурса за поезия. Журито е дало поощрения на Мария Ошкина, която е в трети клас, Йоанна Димитрова и Никол Занкова, петокласнички от ОУ „Бачо Киро“ в старата столица, на третокласничката Елеонора Дамянова, която учи в училището за талантливи деца в Русаля, на второкласника Владимир Илиев и на Инна Ангелова, четвърти клас, и двамата от ОУ „Д-р Петър Берон“ в Дебелец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!