34 четения

Обитатели на наводнена улица в Полски Тръмбеш си направиха състезание по… риболов

ОБИТАТЕЛИ НА НАВОДНЕНА ОТ ПОРОЯ НА 24 МАЙ УЛИЦА В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ си направиха къде на шега, къде наистина състезание по… спортен риболов. Те го кръстиха „Бърза перка“, а мястото е било на ул. “Кирил и Методий“ край жп линията.

„Искам да благодаря на Община Полски Тръмбеш за липсата на отходна канализация, която спомогна за осъществяването на този проект“, казва Никола Николов, основен инициатор за риболова и разпространението на снимките от него и улицата, която е била река за няколко часа.

КАНАЛИЗАЦИЯ НА УЛИЦАТА ИМА, НО ЗАРАДИ силния дъжд и наноса на тиня шахтите са били задръстени, установи наша проверка. Пожарникарите в Полски Тръмбеш са отводнявали съоръженията няколко часа след сигнала на граждани в почивния ден. Тогава в града е паднал за час около 50 литра на км дъжд и градушка и каквато и да е канализация не би могла да поеме водната стихия. Същия ден пак в Полски Тръмбеш огнеборците са отводнявали и две мазета на други улици.

Сериозни щети от обилния дъжд в областта, за щастие, няма. В селата край Павликени в следобедните часове на Деня на славянската писменост и култура падна град колкото орехи, но за кратко и без големи щети за посевите, поясниха още от пожарната.

Н. ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Обитатели на наводнена улица в Полски Тръмбеш си направиха състезание по… риболов

  • 26.05.2016 в 13:23
    Permalink

    podli hora kude po dqvolite ima kanalizaciq po tazi ulica.Polowinata kvartal jivee veche tolkova godini bez kanalizaciq lujete lujete i sami ne si vqrvate izmamnici

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!