10 четения

Прословутият ремонт на „Магистрална“ с нови корекции

Движението по улицата ще се пуска поетапно

 

ШИРОКО КОМЕНТИРАНИЯТ РЕМОНТ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА УЛИЦА „МАГИСТРАЛНА“ ТЪРПИ СЕРИЯ КОРЕКЦИИ, потвърди зам.-кметът на общината проф. Георги Камарашев. Заради неразчетени разстояния са демонтирани и преправени бетоновите елементи, с които се оформя зелен пояс между платната в двете срещуположни посоки.

„На място с кмета инж. Панов установихме, че особено на светофара на завод „Победа“ няма как да завиват автобуси и по-дълги превозни средства и настояхме да се променят бордюрите. Подчертавам, че общината не осигурява финансирането, нито е страна по този проект и не решава изпълнението, организацията на движението или сроковете, но може да се намесва при неуредици, както и стана“, обясни проф. Камарашев.

proekt 2От общината настояват пред Езикова гимназия и кръстовището към складовете за бившата „Търговия на едро”, както и до компанията „Лактима Балкан“, където е една от най-конфликтните точки по „Магистрална”, да се постави светофар. Съоръжението обаче трябва да бъде съгласувано с Агенция „Пътна инфраструктура”.

ОСНОВНАТА ЧАСТ ОТ УЛ. „МАГИСТРАЛНА“ ВЕЧЕ Е АСФАЛТИРАНА, като най-големият проблем се оказва реконструкцията на дъговия мост в посока Варна, тъй като има 20 дни технологично време за съхнене на бетона, а и дъждът пречи. Вчера стана ясно, че ремонтираната улица „Магистрална“ ще се пуска поетапно и преди крайния срок за приключване на ремонта, който е 30 юни. Най-напред за движение ще се отвори участъкът от Западния пътен възел до „Качица“, след което този до кръстовището на „Победа“. Последен ще бъде завършен дъговият мост.

С. МАРИНОВ

Снимка Светослав СТЕФАНОВ

5 коментара за “Прословутият ремонт на „Магистрална“ с нови корекции

 • 26.05.2016 в 14:46
  Permalink

  Светофар до светофара….. При Езикова гимназия трябва да има разделител по осовата линия София-Варна и само десни завои. Който иска от Пожарната да ходи за Варна-да отиде на кръговото движение. Има няма 500 метра. Я идете в София в Джъмбо и после тръгнете за Варна! Минавате обратно по надлеза поне 2 километра.

  Отговор
  • 26.05.2016 в 16:28
   Permalink

   Ако има добра зелена вълна не е проблем да се направят светофари и да са съгласувани с потока от коли. Левия завой от Езикова ще го спрем но как ще спрем левия завой от складовете – в посока Варна няма кръгово на което да се завърти в обратна посока. Редно е да оправят и другия подход към тържището, който излиза директно на светофара на ОМВ, не се вижда и решение на въпроса със пешеходците и работещите в този район, в района на бившето МТС се прави нова организация на движението и ако оставят пътя с предимство да е отново МОЛ-Мед.Колеж отсега се вижда голяма тапа за тези които се включват от главния път с ляв или десен завой… може да се забрани левия завой и да въртят на кръговото отново и да се включват с десен… има варианти дано да изберат някой работещ…

   Отговор
 • 26.05.2016 в 18:15
  Permalink

  не знам за другите неуредици обаче да съкратиш плануваният надлез край макдоналдс а да подменяш парапетите на дъговия мост/не мантинелите/ а перфектните стари парапети които могат да минат само с освежаване .си е или безхаберие или запланувана далавера

  Отговор
 • 28.05.2016 в 9:50
  Permalink

  Какъв ви е проблема ве данъкоплатци? Не стига че си губим времето да ви правим раздути ремонти, ами и се оплаквате.. Аре марш оттука че отивам да си копувам новата Panamera с вашите пари 😉

  Отговор
 • 29.05.2016 в 7:34
  Permalink

  Защо сменят парапетите на дъговия мост? Старите дори изглеждат по-добре.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *