Съветниците в Павликени си вдигнаха заплатите и вече са най-добре платени сред колегите си в региона

ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НЕ РАБОТЯТ САМО В ОБЩЕСТВЕНА ПОЛЗА, СТАНА ЯСНО ОТ РЕШЕНИЕ НА МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ на Павликени, гласувано непосредствено преди празника на българската писменост и култура. Съветниците си определиха и гласуваха с 20 на сто по-високи заплати от досегашните, независимо че общинският бюджет вече е определен. Народните избраници си самовдигнаха заплатите, които вече ще са между 55 и 60 на сто от средното брутно възнаграждение в общинската администрация, което за последния месец е 734 лв. Така павликенските съветници се оказват и най-добре платените в региона, тъй като в останалите общини възнагражденията на колегите им не са по-високи от 250 – 300 лв. Отделно им се полагат и пари за гориво, срещи с избиратели и представителни разходи.

Новината за повишаването на парите на съветниците, определено от самите тях, предизвика огромно обществено недоволство в Павликени.

ВНОСИТЕЛИ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА СЪВЕТНИЧЕСКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ПОСЛЕДНАТА СЕСИЯ СА ШЕСТИМА – Андрей Илиев и Радослав Розинов от ДПС, Йордан Кабаиванов и Иван Димитров от ПД „Социалдемократи“, Тошко Крумов от ГЕРБ и Александър Асенов от БСП. Мотивът за предложението на шестимата за повишението е нуждата от допълнителни средства за транспорт и организиране на приемни. При обсъждането Андрей Илиев е заявил на кмета Емануил Манолов, че както той има общински бюджет, така и съветниците трябвало да имат свой и сами да си го определят. Градоначалникът контрирал, че местните парламентаристи имат предвидени средства за транспорт и приемни, но това не е взето предвид и с 12 гласа „за” 8 „против” и един „въздържал се“ предложението на завишените съветнически възнаграждения е гласувано.

Стилян НАЙДЕНОВ

2 коментара за “Съветниците в Павликени си вдигнаха заплатите и вече са най-добре платени сред колегите си в региона

 • 26.05.2016 в 22:51
  Permalink

  Аз им гласувах доверие, те си гласуваха повишение на възнагражденията. До тук с моето доверие. На избори няма да отида повече. Ако гласуването стане задължително, моята бюлетина ще е от недействителните.

  Отговор
 • 27.05.2016 в 7:50
  Permalink

  Хубава статия за хубави хора от Павликени. Щеше да е и още по-хубаво, ако бяхте написали кой какво образование има от шестимата инициатори.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *