Спорт

Николета Павлова донесе на „Калоян 92“ квота за Европейското по всестранна езда в Италия

Николета Павлова с Каризма ще представя България на предстоящото през септември в Италия Европейско първенство по всестранна езда в Италия. Новината съобщи президентът на клуба по конен спорт „Калоян 92“ Михаил Костов. Той и треньорът Тодор Кулов бяха със свои състезателки на евроквалификацията в Будапеща. Международното състезание се проведе на „Хиподрума“ в центъра на унгарската столица с участието на 40 коня от страната домакин, България, Австрия, Германия, Италия и Чехия.

Николета Павлова с Каризма станаха една от шестте състезателни двойки, покрили евронорматива. От обездката те излязоха с 62 наказателни точки, преминаха 4200-метровия крос без грешка и преодоляха конкурипика само с едно съборено препятствие при четири възможни грешки.

Малшанс сполетя друга състезателна двойка на великотърновския клуб – Анна Ангелова с Айс гърл. След 60 наказателни точки в обездката се стигна до нелепа грешка в кроса, която им коства покриване на норматива.

Предстоят международни турнири в Румъния и Шумен, където Михаил Костов се надява, че квотата на „Калоян 92“ за шампионата на Стария континент ще се увеличи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *