В САЩ повече млади хора живеят с родителите си, отколкото с партньор

Повече млади хора в САЩ живеят с родителите си, отколкото с романтичен партньор, предаде ДПА, позовавайки се на анализ на данни, направен от изследователския център “Пю”.

Проучването показва, че 32,1 процента от американците на възраст между 18 и 34 години през 2014 г. са живеели с родителите си. Тази форма на съжителство никога не е било толкова разпространена, откакто от 1880 г. се води статистика. За сравнение – младите индивиди, които съжителстват със съпруг/а или романтичен партньор, са 31,6 процента. Процентът на семейните млади хора е наполовина по-нисък в сравнение с пика от 62 на сто, отчетен през 1960 г.

Понастоящем 14 процента от хората на възраст между 18 и 34 години живеят сами, като самотни родители или със съквартиранти. Около 22 процента от младите американци разчитат на други форми на съвместно съжителство.

Повече млади мъже, отколкото жени в САЩ – 35 процента срещу 29 процента, живеят с родителите си. Съжителството с родител е най-разпространено сред хората, които не са завършили колеж и сред расовите малцинства.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *