Маратонско четене цели да покаже абсурдността на упътвания за употреба на апликации

С какво се ангажира човек, когато сваля апликация за смартфон? За да демонстрират абсурдността на подобен ангажимент, норвежци си поставиха за цел да прочетат препоръки за употреба на тридисетина подобни апликации, предаде Франс прес. Става въпрос за маратонско четене, което би трябвало да продължи около 30 часа.

С около 260 000 думи върху 900 страници, т.е. повече в сравнение с Новия завет, са свързани препоръките за употреба на 33 апликации за ползвани от норвежци смартфони, сочат данни на Норвежката организация за защита на потребителите.

От организацията поискали от потребители да се редуват щафетно едни след други, за да се получи непрестанно четене. Въпросната програма на т.нар. бавна телевизия може да се проследи директно на адрес www.forbrukerradet.no.

“Целта е да се покаже, че препоръките за употреба на апликации са ужасяващи – заяви Фин Мюрстад от организацията. – Препоръките са прекалено дълги и неразбираеми. Представете си, че потребител на смартфон трябва да отдели повече от 30 часа за запознаване с тях. Това е четиридневно работно време, посветено на изучаване на препоръки за употреба.”

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *