Абсолвенти от музикалната академия направиха дипломен спектакъл в търновския театър

ТРИМА АБСОЛВЕНТИ ОТ НАЦИОНАЛНАТА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ „ПРОФ. ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ” В СОФИЯ СА ИЗБРАЛИ ДА ИЗИГРАЯТ ДИПЛОМНИЯ СИ СПЕКТАКЪЛ в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Мирела Ябанджиева, Полина Петкова и Георги Гърланов, които завършват класа на доц. Иванка Нинова и магистърска степен по класическо пеене, вече две седмици репетират централните роли в оперетата „Царицата на чардаша” на Имре Калман заедно със солистите, хора, оркестъра и балета на търновския театър. Спектакълът с тяхно участие ще бъде на 31 май от 19 часа в голяма зала и е първият от репертоара на театъра, с който ще се дипломират абсолвенти. Диригент е Васил Вълчев.

Съвместните абсолвентски концерти и спектакли с възпитаници на академията и Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов” в София са приоритет в работата на театъра, защото по този начин трупата ни може да привлича млади изпълнители.

Мирела ще играе Силва Вареску, а Полина ще изпълнява партиите на контеса Щаси. Двете момичета са от Велико Търново и допреди няколко години са участвали в изявите на хора на театъра. Те са възпитанички на музикалната паралелка при СОУ „Емилиян Станев” и са работили с Мария Касабова. Сега Мирела и Полина ще дебютират на родна сцена като солистки. Техният колега Георги Гърланов ще се превъплъти в образа на граф Бони.

През септември МДТ за първи път ще стане част и от националното турне на учебния театър на НАТФИЗ. Младите артисти от абсолвентския клас на проф. Пламен Марков ще гостуват на търновска сцена със спектакъла „Бай Балчо споменува”, създаден по фрагменти от родната история.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.