Празнуваха рождения ден на Дома за стари хора „Венета Ботева” с патриотично парти

С тържество, различно от всички организирани до момента в Дома за стари хора „Венета Ботева” във Велико Търново, бе отпразнуван 37-ият рожден ден на социалното заведение. Мотото на тазгодишното празненство бе „Не се тревожи, бъди щастлив”. Този път всички изпълнения в програмата бяха нови и представени за първи път след няколкоседмична подготовка и репетиции. Преобладаваха народните песни и танци, а част от изявите бяха посветени на Христо Ботев. „Искахме да почетем паметта му, тъй като 2 юни за нас е и патронен празник”, обясни директорката на дома Зорица Радловска.

Новосформираната група по народни танци обра овациите на всички присъстващи. Тя включваше общо 14 мъже и жени, които демонстрираха танцувалния си талант по безспорен начин. Певческата група също не остана незабелязана. Всички изпълнители и танцьори бяха облечени в традиционни български носии, предоставени от читалище „Сългасие” – Дебелец.

В програмата се включиха още дуетът на Стойчо, групата на тенорите и танцовият състав „Усмивката”.

Тържеството бе в английския двор на социалното заведение и продължи час.

В момента в дома живееят 130 души, колкото е и капацитетът му. 103-ма са чакащите, а броят на новонастанените за изминалата година е 39. Най-възрастният обитател е Пенка Мицова, която през октомври навърши 105 години. Тя е и най-възрастният човек във Великотърновска област.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.