Приложение Полски Тръмбеш

Близо 1000 пенсионери пяха на феста „Сребро в косите – младост в душите“

Близо 1000 пенсионери от 87 групи и 70 клуба в областта пяха три дни в Полски Тръмбеш на песенния празник „Сребро в косите – младост в душите“. Той се проведе за 13-и път, а негов организатор е Областният съвет на Съюз на пенсионерите 2004 – Велико Търново, под патронажа на кмета на общината Георги Чакъров.

Празника откри г-н Чакъров и подчерта, че дейността, която осъществяват клубовете на пенсионера, не само осмисля делниците и празниците на възрастните хора, но чрез самодейните колективи се съхраняват и предават на по-младото поколение българските традиции, българското словесно и песенно народно творчество. На всички участници бяха връчени грамоти и сувенири, тъй като фестивалът няма конкурсен характер.

Оценката на организаторите е, че колективите, които взеха участие, надграждат и обогатяват репертоара си всяка година. На много места се създават и камерни групи, които са по-мобилни.

Празника „Сребро в косите – младост в душите” закри г-жа Радка Маркова, председател на сдружението организатор, която благодари на участниците за ентусиазма, с който работят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *