Приложение Полски Тръмбеш

Деца от Полски Тръмбеш и Орловец засадиха нова гора с… 300 дървета

Три паралелки от общината получиха по сто фиданки като победители в играта „100 на 100 добро“

 

ВТОРОКЛАСНИЦИТЕ ОТ „Б“ И „В“ КЛАСОВЕ НА СОУ „Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш с класни ръководители Маринела Иванова и Диляна Стоянова спечелиха по 100 дървета и засадиха нова гора. Също 100 фиданки получиха и децата от началното училище „Христо Ботев“ в Орловец, което, за съжаление, бе закрито на една от последните сесии в общината поради липса на деца през есента.

Така след обявяване на крайните резултати от играта „100 на 100 добро“ за община Полски Тръмбеш бяха спечелени 300 дървета. Още при доставката в гимназията в града обаче вандали са успели да отмъкнат част от фиданките.

Предоставените фиданки от черен бор и явор бяха засадени в двора на гимназията с много радост и ентусиазъм от децата, със съдействието на Община Полски Тръмбеш, директора, учители и ученици.

 

One thought on “Деца от Полски Тръмбеш и Орловец засадиха нова гора с… 300 дървета

  • Уважаеми журналисти и редактори на вестник „Борба“,
    Не би било зле, преди да публикувате нещо, да почерпите информация от източника. Дръвчетата в село Орловец бяха спечелени не от децата от училището, а от децата от Детска танцова група „Изгрев“ при Народно читалище „Възпитател-1915“, които ги засадиха сами с удоволствие.
    Моля, поправете грешката си!
    Виолета Георгиева, секретар НЧ

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *