8 четения

Осем отбора се включват в детски футболен турнир под патронажа на Димитър Пенев

Осем отбора от Северна България ще се включат в турнира за купата на кмета, който организира Община Свищов. Спортното събитие е под патронажа на легендарния треньор Димитър Пенев, който ще бъде на събитието в Свищов. Откриването на турнира е днес в 10.30 часа на градския стадион. Състезанието ще се проведе в две възрастови групи, като игрището на стадион „Академик” ще бъде разделено наполовина и едновременно ще се играят по два мача.

Първи на терена ще излязат футболистите от набор 2003/2004 година. Домакините от „Академик” ще се изправят срещу „Севлиево”, а „Етър” (Велико Търново) ще играе срещу „Янтра” (Габрово). По-късно ще се изиграят срещите и при футболистите от набор 2005/2006 година. „Изгрев” (Царевец) ще се бори за победа срещу „Янтра” (Полски Тръмбеш), а „Академик” (Свищов) ще играе срещу „Павликени”.

За първи път в Свищов се организира футболен турнир за деца от тази възрастова група. Идеята е на кмета Генчо Генчев, който не крие намерението си все повече деца от региона да се завърнат по спортните игрища. Именно заради това турнирът се организира на 1 юни – Деня на детето.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *