Професионалната гимназия по туризъм приключи успешно проект по „Еразъм +”

С финална среща на партньорите, която се проведе от 23 до 27 май 2016 година в турския град Караджабей, приключиха дейностите по проект „Органичната и здравословна храна в Европа“ по европейската програма „Еразъм+”. Проектът е двугодишен, а партньори на гимназията по туризъм са сходни училища от Турция, Португалия, Италия и Румъния. Проектът цели да стимулира учениците за по-здравословен начин на живот. Затова партньорите подготвиха филм с фитнес упражнения и изследваха здравословни традиционни храни и тяхното приготвяне. На една от своите срещи ученици от петте училища заснеха кулинарно шоу по подобие на телевизионните, на което приготвиха здравословни органични храни. Участниците в проекта изработиха кулинарна книга на английски език с рецепти от кухните на партньорите и въпросник за своите ученици „Познавате ли страните и кухните на партньорите“. На друга своя среща учениците презентираха своите проучвания за национален хранителен продукт.

По време на престоя си в Караджабей в деня на славянската азбука партньорите посетиха планината Улудаг, където се е намирал манастирът „Полихрон”. Там св. Кирил написва първообраза на нашата азбука – глаголицата.

Участниците в срещата се разделиха като приятели с надежда за нови съвместни инициативи.

 

„Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и от комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *