26 четения

Актрисата Лайза Минели продава колекцията си от творби на Анди Уорхол

Лайза Минели се стреми да продаде по частен път колекцията си от творби на Анди Уорхол за 40 милиона долара, съобщи Контактмюзик. Много от 22-те творби, включително портрети на Лайза, майка й Джуди Гарланд и баща й Винсънт Минели, красяха стените на нюйоркския й апартамент. Сега Лайза се стреми да се отърве от колекцията, след като продаде апартамента си миналата година.

Звездата от филма „Кабаре“ е поискала 40 милиона долара за колекцията, но арт дилърът Робърт Дюпон заяви пред в. „Ню Йорк пост“, че би могла да настоява за няколко милиона долара повече.

„Стойността на колекцията е по-голяма – увери Дюпон. – Други портрети на Лайза бяха продадени за по 4 милиона долара на търгове.“

Новината породи слухове, че Лайза вероятно има финансови проблеми. Говорителят й Скот Горънстейн обаче отхвърли тези твърдения, пояснявайки, че като всеки ентусиазиран колекционер на произведения на изкуството Лайза Минели винаги се възползва от благоприятните възможности. Горънстейн обори слуховете, че тя може би се е разболяла след преместването си в Лос Анджелис. „Лайза е в цветущо здраве. Наскоро тя отпразнува 70-ия си рожден ден заедно със семейството си и приятели в Бевърли хилс“, отбеляза говорителят.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!