33 четения

Актьорът Кит Харингтън се оплака от сексизма спрямо мъжете в Холивуд

Актьорът Кит Харингтън, станал известен с ролята на Джон Сноу в сериала „Игра но тронове“, каза, че мъжете в Холивуд са жертва на сексистки „двоен стандарт“ във филмовата индустрия, съобщи в. „Дейли експрес“.

Британският актьор се чувства жертва на „унизителен“ сексизъм заради външния си вид. Той заяви, че докато половата дискриминация срещу актрисите се критикува, подобно поведение спрямо мъжете остава незабелязано.

„Определено има сексизъм в нашата индустрия спрямо жените, но и спрямо мъжете. В дадени моменти по време на снимки, когато ме карат да се съблека, съм го чувствал – каза Кит Харингтън. – Ако се чувствах, че ме ангажират само заради външния ми вид, бих спрял да играя“.

Харингтън се притеснява да не го възприемат само като „коса или определена физика“. Той обаче призна, че външният му вид може да е помогнал за кариерата му.

Макар и да каза, че се чувства „късметлия“ да участва в „Игра на тронове“, както и че „винаги ще го обича“ заради получените възможности, Харингтън сподели, че е поискал от агента си да му намери нови предизвикателства.

Източник: БТА

Един коментар за “Актьорът Кит Харингтън се оплака от сексизма спрямо мъжете в Холивуд

  • 03.06.2016 в 0:11
    Permalink

    Нещо като футболист, който иска да напише и книга, за да не го смятат за глупав.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!