Горнооряховската школа със злато и бронз от Държавното по борба за момчета

Юсуф Исуфов бе отличен и за най-техничен състезател на шампионата

 

241 млади борци от 50 клуба участваха в Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за момчета 7 – 8 клас. Най-добре от региона се представи Юсуф Исуфов от горнооряховския клуб „Локомотив“, който спечели титлата в най-многолюдната категория до 53 килограма, където се бореха 52 момчета. Освен това е отличен и за най-техничен състезател на шампионата.

Юсуф Исуфов стигна до финала с поредица от победи с туш, надделявайки над Юмер Юмер от Руен, Петър Михов от Бургас, Еркан Зия от Разград и на полуфинала над Шукри Вранчев от „Локомотив” (Пловдив). На финала горнооряховският борец победи по точки Виктор Михов от Ямбол. Схватката между двамата е повторение от зимния шампионат, където Юсуф отново излезе победител. Така той е с две титли от тазгодишните първенства. В същата категория друг представител на „Локомотив” – Ердал Сали, завърши 13-и.

Бронзов медал на „Локомотив“ донесе Исмаил Помаков до 38 кг. Той започна със загуба от Рухан Расим от Димитровград, но след това победи в репешажите Шенол Марсалиев от „Левски”, а за 3-о – 5-о място се наложи с технически туш над Халиб Гюлбиев от Сливен. В категория до 47 килограма Гюнайдън Димитров се класира на девето място, а Йордан Попов е дванайсети. При 85-килограмовите локомотивецът Георги Георгиев завърши на осмо място. Отборно горнооряховските момчета са пети.

Великотърновските клубове се завърнаха без медал от първенството. На победа от почетната стълбичка останаха Марин Петков от „Етър Виктори 2011“ и Преслав Върбанов от клуб „Илия Павлов“, които заеха пето място в своите категории съответно до 53 и до 42 кг.

До 35 кг Владислав Димитров от „Етър Виктори 2011“ е шести. В тежка категория Петър Неделчев се подреди седми, което е най-доброто класиране за клуб „Р. Великов – М. Ганев“ на първенството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.