Новини

Наградиха най-добрите художници в конкурса на името на Цоньо Калчев

СЕДМОКЛАСНИЧКИТЕ КРИСТИНА СТАНЧЕВА И ДИМИТРИНКА ИВАНОВА ОТ ДЖУЛЮНИЦА СПЕЧЕЛИХА ДВЕТЕ ГОЛЕМИ НАГРАДИ ОТ тазгодишния конкурс за детска рисунка на името на Цоньо Калчев. Кристина грабна отличието на кмета на община Лясковец д-р Евелина Гецова, а Димитринка – специалната награда на областния управител проф. Пенчо Пенчев. Двете млади художнички получиха наградите си миналата вечер на тържество в читалището в Джулюница, където са експонирани най-добрите творби от конкурса.

В най-малката възрастова група, от 1 до 4 клас, на първо, второ и трето място са съответно третокласникът Седад Александров от Върбица и четвъртокласниците от СОУ „В. Грънчаров” Ваня Косева и Александра Замфирова. Поощрения получиха Никол Иванова от Г. Оряховица и Севдалин Иванов от Средно село. От групата на средношколците първа е Виктория Минчева от СОУ „Максим Райкович”, втори са Ема Емилова и Стефани Стефанова – и двете от ОУ „П. Р. Славейков”, село Джулюница, а на трето място са две момичета от лясковската гимназия – седмокласничките Анна Пенчева и Моника Ангелова. В тази многобройна откъм участници група също бяха дадени поощрения – за шестокласничките Цветелина Николова и Анелия Влаева от СОУ „Максим Райкович”. При най-големите художници бяха присъдени само първо и второ място поради по-малкото желаещи да рисуват. Първо място зае Жения Цонева, а второ Невена Добрева – и двете деветокласнички от СОУ „М. Райкович”.

Конкурсът се организира ежегодно от 2006 година. Заради интереса към него преди четири години от общински той стана областен, като темата му се променя. Тази година децата твориха на тема „Многоцветно детство”, а творбите, които нарисуваха по мотиви от творчеството на джулюнския поет, бяха общо 57 на брой. Освен произведения от Лясковско комисията оцени и рисунки от общините Г. Оряховица и Златарица. Лясковското СОУ „Максим Райкович” се включи с най-много произведения – 33 рисунки и две пластики, а останалите бяха на училището в Джулюница, на горнооряховското СОУ „Вичо Грънчаров” и на две училища от Средно село и Върбица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *