17 четения

Проектират почистване на близо 2 километра от коритото на Янтра във Велико Търново

КМЕТЪТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДАНИЕЛ ПАНОВ И ЕКСПЕРТИ ОТ „НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ” ОГЛЕДАХА ВЧЕРА КОРИТОТО НА Р. ЯНТРА в участъка от въжения мост в кв. „Асенов” до тунелите под главния път Русе – Свиленград. По инициатива на градоначалника ще започни проектиране на речния участък, чиято дължина е близо 2 километра. Ще бъде обхваната цялата част от коритото на Янтра по дължината на квартал „Асенов”.

Още до края на този месец ще бъде извършено геодезично проучване и заснемане с помощта на лодка. На базата на резултатите ще бъде създаден проектът за почистване на речния участък, като реализацията ще бъде на два етапа, съобщиха от кметството във Велико Търново.

Първата фаза предвижда изгребване на наносите по течението и покрай бреговете с цел да се подобри проводимостта. По време на втория етап ще бъдат изградени габиони на места, които ще бъдат определени по време геодезичното проучване. Средства ще се търсят по финансови механизми, свързани с републиканския бюджет.

По време на обиколката в квартал „Асенов” кметът Даниел Панов се срещна с местни жители, чиито домове са в непосредствена близост до Янтра.

Елена ЧАМУРКОВА

 

Един коментар за “Проектират почистване на близо 2 километра от коритото на Янтра във Велико Търново

  • 03.06.2016 в 10:13
    Permalink

    Хващам се на бас, че ДПС-то или Любо Велчев ще го чистят. По точно ще имитират чистене, както последния път!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!