Водещи журналисти от Швейцария харесаха Велико Търново като туристическа дестинация

ВОДЕЩИ ЖУРНАЛИСТИ ОТ ШВЕЙЦАРИЯ, КОИТО ПИШАТ В СФЕРАТА НА ТУРИЗМА, ПРОЯВИХА ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ ВЕЛИКО ТЪРНОВО КАТО ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ. Групата от петима гости на старопрестолния град бе приета от кмета Даниел Панов. Срещата се превърна в интересна дискусия, продължила близо два часа, а на финала журналистите обещаха да бъдат живата реклама на Велико Търново в Швейцария и по света.

Даниел Панов разказа за миналото, настоящето и бъдещето на старата българска столица, за многообразието от паметници на културата от всички епохи и утвърждаването на града като център на културния туризъм в България и на Балканите. Подчертана бе и ролята на старата столица като важно средище на образованието и духовността. Гостите от Швейцария се запознаха не само с богатото историческото наследство, но и с пъстрия културен живот, многобройните международни и национални фестивали, спектакъла „Звук и светлина” и 3D мапинг шоуто на Асеневци.

Даниел Панов запозна журналистите с икономическия профил на община Велико Търново, инвестициите в сферата на туризма, инфраструктурата и градската среда, както и със засиления инвестиционен интерес към града и общината. Швейцарските гости останаха приятно изненадани от много ниските нива на безработица в старопрестолния град. Сред темите на разговор бяха бъдещото строителството на магистралите „Хемус” и Русе – Велико Търново, както и успешната концесия на летището в Горна Оряховица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.