179 четения

„Изгрев 93” (Царевец) и ФК „Севлиево” победители в детския турнир в Свищов

Осем отбора от Северна България, разделени в две възрастови групи, участваха в Първото издание на Детския футболен турнир за купата на кмета, организиран от Община Свищов. Състезанието се проведе на 1 юни – Международния ден на детето, и бе под патронажа на най-популярния футболен треньор в България Димитър Пенев. Лично той присъства на откриването на турнира, поздрави всеки един от участниците и подаде първия пас за начало на състезанието.

След оспорвани срещи във възрастовата група на набор 2003/2004 година победител стана тима на ОФК „Севлиево”. Втори в класирането остана отборът на „Етър ВТ”, трети е свищовският „Академик”, а четвърти – отборът на „Янтра” (Габрово). В мача за първото място „Севлиево” се наложи над „Етър” с категоричното 3:0. Със същия резултат „Академик” преодоля „Янтра” и спечели бронзовите медали.

В другата възрастова група – родени 2005/2006 година, победител стана „Изгрев 93” (Царевец). Във финалната среща момчетата от отбора преодоляха с 2:1 връстниците си от ОФК„Павликени”. И тук представителите на „Академик” заеха третото място. В много оспорвана среща свищовлии се наложиха над „Янтра” (Полски Тръмбеш) с 6:4.

Шампионските купи връчи кметът Генчо Генчев, който пожела на децата още по-големи успехи и сподели, че за него всички са победители, щом са взели решението да се развиват в спорта.

Голмайстор на турнира стана Димитър Костадинов от „Академик”, най-добър вратар е Краси Узунов от „Севлиево”, най-добър защитник – Тихомир Петков от „Янтра” (Габрово), а най-добър нападател –  Ерик Костов от „Етър ВТ”. Награда получи и най-малкият участник в състезанието – Димитър Евтимов от „Изгрев 93”, който е само на 7 години.

Патронът на турнира Димитър Пенев благодари за отправената му покана и пожела това състезание тепърва да остави трайни следи в развитието на детско-юношеския футбол в България. Кметът Генчо Генчев връчи на легендарния треньор и на проф. Васил Жечев – бивш ръководител на Съдийската комисия към БФС, почетни значки на Община Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *