„Локомотив” / Г. Оряховица / влиза във Висшата лига, Бойко им даде 1,7 млн. за стадиона

Премиерът обеща публично на кмета Добрев подкрепа за местния спорт

 

ГОРНООРЯХОВСКИЯТ „ЛОКОМОТИВ“ КАНДИДАТСТВА ЗА ВЛИЗАНЕ В НОВАТА ВИСША ФУТБОЛНА ЛИГА, ОБЯВИ ПРЕД ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ КМЕТЪТ НА ЖЕЛЕЗНИЧАРСКИЯ ГРАД ДОБРОМИР ДОБРЕВ. Министър-председателят пък публично се ангажира с подкрепата за местния спорт и нареди Добрев да разговаря със спортния министър Красен Кралев за отпускане на пари за местния стадион, за да е готов в края на лятото. „Следобед (бел. ред. вчера) аз също ще се видя с Кралев. Имате пари за нов терен, осветление и трибуни“, бе категоричен Борисов, който присъства на прерязването на лентата на новата канализация в града.

„Разговаряли сме с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, който също ни подкрепя. Вече започнахме и ремонтите на стадиона. Общината се ангажира с финансова подкрепа за „Локомотив“, който си е общински, имаме и силен Управителен съвет, както и над 20 фирми, които помагат за каузата. Покриваме всички изисквания. Имаме още работа само по осветлението и инфраструктурата“, разказа кметът Добрев.

1 700 000 лева получава Община Горна Оряховица за първия етап от ремонта на стадион „Локомотив”, потвърди председателят на местния парламент и на Управителния съвет на футболния клуб Даниел Костадинов. Цялостният проект за реконструкцията на стадиона е на стойност 3 200 000 лева. Предвижда се с тези средства да се подмени тревното покритие, да се възстанови осветлението и да се ремонтират трибуните. Планира се допълнително застрояване под козирката на стадиона, където да се оформят помещение за допинг контрол, лекарски кабинет, както и уширяване на съблекалня за гости. Преди вчерашните разговори ръководството на ОФК „Локомотив” бе договорило вече рехабилитация на терена, която трябва да започне от 8 юни. Ще я прави старозагорска фирма, която поддържа базата на „Берое”. От горнооряховския клуб планират да закупят и нови футболни врати. Целта е стадионът да се доближи максимално до изискванията за провеждане на срещи за първенство на „А” група. „Локомотив” е подал документи за лицензиране, според които е изряден и затова очаква да бъде поканен в елита. Като резервен стадион за домакинство до приключване на ремонтите в Горна Оряховица е даден в БФС пловдивският „Лаута”. Междувременно старши треньорът на „Локомотив” Александър Томаш информира, че отборът ще се събере отново на 15 юни. Оптималният срок за подготовка е 45 дена, а първенството ще стартира на 23 или 30 юли. Наставникът разпусна футболистите веднага след последния мач в Поморие, игран в неделя, за да им осигури поне две седмици почивка. Александър Томаш заяви още, че е доволен от стремежа на ръководството да направи всичко възможно клубът да върви нагоре, а той самият е амбициран и гори от желание да работи. От БФС вече обявиха, че деветте отбора от „А“ група получават лиценз за новата елитна дивизия, а в момента се разглеждат кандидатурите на кандидатите от „Б“ група. Очаква се имената на одобрените клубове да бъдат обявени всеки момент. Окончателно форматът на „А“ и „Б“ група и точните участници в тях ще бъдат оповестени от футболната централа на 7 юни. Елитната група най-вероятно ще бъде съставена от 14 отбора.

Стилян НАЙДЕНОВ

Петко ПАВЛОВ

2 коментара за “„Локомотив” / Г. Оряховица / влиза във Висшата лига, Бойко им даде 1,7 млн. за стадиона

 • 03.06.2016 в 10:00
  Permalink

  Браво на вожда! Да не е дал негови пари? Дал е нашите пари!

  Отговор
 • 03.06.2016 в 16:41
  Permalink

  Такова нещо като държавни пари няма! Има пари на данъкоплатците. Маргарет Тачър 1983 г.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *