5 четения

През целия период остава нестабилно, до вторник повече валежи, после пък захлаждане

Вечерта и през нощта ще има значителна облачност и вечерта на места ще превали. Възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17. За района на В. Търново се очаква минимална температура 13 гр. През деня ще има значителна облачност и предимно след обяд и вечерта на много места се очаква да превали. На отделни места са възможни гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще бъде слаб от запад, северозапад. Максималните температури ще бъдат между 23 и 26. За В. Търново максимална температура 24 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. Над западните и централни части на Стара планина ще има значителна облачност. Около и след обяд се очакват превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17 – 18, на 2000 м около 11 – 12. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 33.4 гр. през 1909 г., а най-ниската измерена минимална температура е 6.6 през 1911 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 41 минути и ще залезе в 20 часа и 51 минути. Фаза на Луната: две денонощия преди новолуние.

До понеделник ще преобладава време със значителна облачност и предимно в следобедните и вечерни часове на много места ще превалява дъжд. Възможни са и гръмотевици. По-интензивни валежи (около 10-15л./ кв. м.) се очакват в понеделник Ще духа слаб до умерен вятър от запад, северозапад. От вторник до четвъртък преди обяд ще бъде слънчево, след обяд ще има променлива облачност. Вятърът ще бъде слаб от източната четвърт. Валежи са малко вероятни.

От петък до понеделник минималните температури ще бъдат между 12 и 15, а максималните ще бъдат между 22 и 25. От вторник до четвъртък температурата ще се понижи с 2 – 3 гр. и минималните температури ще бъдат между 10 и 13, а максималните 20 и 23.

Над западните и централни части на Стара планина от петък до понеделник ще има значителна облачност и придимно в следобедните часове се очакват  валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16 – 18. От вторник до четвъртък облачността ще се променя динамично, като в часовете около обяд и след обяд често ще бъде значителна, но само на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще бъде умерен от изток, североизток. Максималните температури на 1200 м ще се понижат до около 12 – 15. Максималните температури на 2000 м ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от температурите на 1200 м.

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *