Формулата си за успех разкриха пред търновци предприемачите Георги Иванов и Волен Вълков

Младите българи са създатели на платформа за намиране на работа Enhancv

 

ТЕ СА МЛАДИ, ОБРАЗОВАНИ, ИНТЕЛИГЕНТНИ И СУПЕРУСПЕШНИ ПРЕДПРИЕМАЧИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ ОЩЕ НЯМАТ 30 ГОДИНИ. Управляват собствен стартъп бизнес от около 2,5 години, чиято цел е да разреши даден проблем, при който решението не е очевидно и успехът не е гарантиран.

В конкретния случай Георги Иванов и Волен Вълков са създатели на платформата Enhancv, която помага на търсещи работа по цял свят да оформят автобиографията си по уникален начин, така че да бъдат забелязани и съответно наети. Освен изработка на документи екипът на стартъпа предлага на кандидатите ценни съвети как да се държат по време на интервю, за да спечелят желаното от тях работно място. Enhancv има над 1880 клиенти от цял свят, от тях над 60% са от САЩ и Канада, а около 20% са българи. Бизнесът на младите мъже е получавал висока оценка от престижните „Forbes“, „Yahoo Finance“ и „Business Insider“. За две години и половина платформата е привлякла над 35 000 потребители от цял свят. В компанията им работят 13 души, чиято средна възраст е… 22 години.

Георги и Волен имат много търновски приятели, а миналата вечер пред около 60 души те представиха в болярския град формулата си за успех. Младите мъже бяха гост-лектори в поредицата SIStory на Start It Smart|Veliko Tarnovo. Партньори на събитието бяха хотел „Премиер“, „Интеграл” Велико Търново и AIESEC.

Впрочем и двамата са суперпозитивни и уверени в себе си. Допълват се взаимно и си личи, че са изградили наистина креативен екип. Членували са в различни младежки и студентски организации, живели са в различни страни в Европа и Америка, но са категорични, че тяхното място е в България. Жоро е завършил геология в Софийския университет преди около шест години, а Волен още следва. Като че ли първият от тях е по-изявеният лидер в общата им компания, но пък идеята за електронната платформа е на Волен.

„Според едно изследване най-стресовите моменти в живота са загубата на близък човек и загубата на работа. В България манталитетът е малко по-различен, но в Америка например, ако спреш работа, това ти причинява огромен стрес, защото ти спират всякакви осигуровки и плащания и когато хората си намерят наистина желаната от тях професия, се чувстват много добре“, обясни мотивите да се захванат с този бизнес Волен. По думите му 63% от потребителите на платформата им са отишли на интервю за работата, която желаят, а техен клиент в момента е ангажиран в Министерството на отбраната в САЩ.

„Единственото по-важно нещо от екипа ни са клиентите и ние се гордеем, че служим на нашите клиенти. Това не е просто някой да ти плаща, че ползва продукта ти. Ние сме горди, че хората са си направили SV с наша помощ, а и визията ни е проста – вярваме, че всеки един човек е силен в нещо и че е правилно всеки да работи това, което обича“, разказа Жоро пред търновската аудитория.

И той, и Волен споделиха още, че работата, екипът и осъзнатостта са трите най-важни елемента за успех на всеки един вид бизнес.

„За да направите велика компания, никой друг не е отговорен освен вас. Проблемът е в лидера, а не в хората отдолу“, споделиха още младите предприемачи от опита си в създаването и управлението на бизнес. Те определиха себе си като „бачкатори“ и дадоха за пример компанията си, в която няма нормирано работно време, а те като шефове работят най-много, дори и в почивните дни.

„Ние вярваме, че в едно състезание с коне никога не печели по-бързият кон, а по-добрият жокей. Препоръчваме ви като бъдещи предприемачи да наемате само можещи и мотивирани хора, знаещи и компетентни, дори повече от вас, техните шефове. Не стойте гладни и не стойте глупави, както казва Стив Джобс, и помнете, че успешните хора не се отказват, а когато имат успех, работят още повече“, споделиха още двамата предприемачи. Те бяха категорични, че късмет в бизнеса няма, а успехите всъщност се дължат на упорита работа.

„Ако си мислите, че успехът на някого се дължи на късмет за една вечер, много грешите. Следващото нещо е, че в нашата компания нещата само изглеждат забавни, но същност са много сериозни. Понякога има проблеми в екипа, постоянно трябва да се плащат осигуровки, да се тушират конфликти, но въпреки това трябва да се забавлявате, това е ваше задължение като човек лидер в нещо и основател на компания, винаги да се стремите да сте на върха“, препоръчаха на търновци Жоро и Волен.

Елена ЧАМУРКОВА

Снимка Светослав СТЕФАНОВ

2 thoughts on “Формулата си за успех разкриха пред търновци предприемачите Георги Иванов и Волен Вълков

 • 04.06.2016 в 14:44
  Permalink

  Фалшивият патос на подобни статии е крайно неуместен.Посреднически бизнес за търсещи работа в чужбина т.е.спекулиращи консултанти с надеждите на хората. И това се дава за пример !

  Отговор
  • 06.06.2016 в 9:57
   Permalink

   Paladium… nikoy ne bi ocenil statiyata po-dobre ot Vas! Mnogo pravilno go napisahte!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.