4 четения

Абитуриенти от гимназията по електроника бяха на практика в Германия

20 МОМЧЕТА ОТ 12 КЛАС ОТ ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОНИКА ,,А. С. ПОПОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЯХА НА УЧЕБНА ПРАКТИКА В ГЕРМАНИЯ. Възпитаниците на търновската гимназия са работили в реална среда в образователния център на Занаятчийската камара в източен Бранденбург.

Практиката на момчетата е част от проекта „Обучение и практика по електротехника в реална работна среда“ по програма „Еразъм+. Младежите са имали възможност да натрупат знания и да подобрят уменията си в изграждането на електрически инсталации на сгради, свързване и управление на електронни устройства. Търновските ученици са успели да реализират свой проект на електрическа инсталация и да демонстрират как се прави диагностика и техническо обслужване на електрическите инсталации чрез най-съвременни методи и техники.

Момчетата са получили сертификати за ниво на владеене на английски език В2 и за ниво на професионална подготовка, както и сертификат мобилност. Ръководители на проект „Обучение и практика по електротехника в реална работна среда“ са инж. Русалина Стефанова и д-р инж. Евгени Драголов, преподаватели в гимназията по електроника ,,А.С. Попов”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!