5 четения

Пет медала за катерачите от купа „България”

127 млади спортисти от 11 клуба от страната участваха във втория кръг на Купа България по спортно катерене за подрастващи. Състезанието се проведе на новоизградената стена за катерене в Казанлък. Най-добре се представи Елена Милева от АК „Трапезица 1957“, която завоюва златен медал на трудност и сребърен на скорост при девойки 18 – 19 г. В същата възраст при младежите с два бронзови медала е Тодор Шарков от „Еделвайс 74“ (Килифарево), а Йовко Спасов от „Чумерна 1901“ (Елена) е четвърти в двете дисциплини.

Ивана Ефтимова от „Трапезица 57“ е трета на трудност и четвърта на скорост в група 14 – 15 г. Съотборничката й Ани Трендафилова е съответно четвърта и пета. В същата възраст при момчетата Иван Димитров от ТД „Чумерна 1901“ се подреди четвърти на скорост и е шести на трудност.

При най-малките момчета до 7 г. Борис Шопов от „Трапезица 1957“ е четвърти на трудност и пети на скорост. При момичетата съотборничката му Дария Златева е четвърта на трудност и шеста на скорост. При момичета 8 – 9 г. Екатерина Стоянова „Трапезица 57“ е четвърта на трудност и шеста на скорост. При момичета 10 – 11 г. на четвърто място се подредиха Илиана Петрова „Трапезица 57“ на трудност и Никол Крушкова „Еделвайс 74“ на скорост.

При момчетата12 – 13 г. Йоан Михайлов „Трапезица 57“ е четвърти на трудност и осми на скорост.

В група 16 – 17 г. Йордан Разсуканов от Елена е пети на скорост и шести трудност при юношите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!