6 четения

Ротарианците наградиха призьори от ученически олимпиади и състезания

СЕДЕМ УЧЕНИЦИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОЛУЧИХА НАГРАДИ ОТ РОТАРИ КЛУБ ЗА ОТЛИЧНИТЕ СИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ОЛИМПИАДИ И СЪСТЕЗАНИЕ НА НАЦИОНАЛНО НИВО. Всички отличия са парични и децата ги получиха на официално тържество в края на миналата седмица. На церемонията присъстваха членове на клуба, учители, директори и близки на децата и младежите.

За първо място в националната олимпиада по испански език награда в размер 500 лева получи Симона Хинова, ученичка от IX клас от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Със същата премия бяха отличени и Денислав Бончев, VIII клас от СОУ „Емилиян Станев“, за първо място в олимпиадата по география и икономика и Стефани Петкова, абитуриентка от Професионалната гимназия по туризъм „Петър Берон“, за първо място в Националното състезание „Бизнес и иновации“.

По 300 лева ротарианците дадоха на единадесетокласничката от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ Румяна Цонева, която се е класирала втора в националната олимпиада по испански език, на Мария-Десислава Димитрова, XII клас от СОУ „Емилиян Станев“, втора в националната олимпиада по история и цивилизации и на шестокласника Михаил Тодоров от СОУ „Емилиян Станев“ за второто му място в националното състезание „Ключът на музиката“. Снежина Иванова, XI клас от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ получи 200 лв. за третото си място в националната олимпиада по испански език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!