Спорт

Три червени картона и три гола в Свищов

„Атлетик“ – „Левски“ (Лясковец) 0:3

Три червени картона белязаха срещата в Свищов, спечелена от лясковчани с 0:3. Първият бе показан в 26-ата минута, когато, недоволен от съдийското решение, Калин Йошев от състава на „Атлетик” изрита топката в съперник и бе отстранен от игра. Червеният картон вбеси играча на домакините, който опита да ритне рефера Владимир Велев, но падна на тревата. Веднага обаче скочи, наплю, удари с топката и ритна арбитъра, след което бе изведен от терена.

Независимо че останаха в намален състав, свищовлии играха по-добре до почивката и можеха да дръпнат в резултата. Вратарят на лясковчани Васил Боев спаси удар на останалия очи в очи с него Борислав Луков и изстрел с глава на Емил Ферещанов, а шут на Георги Ангелов мина край рамката.

В самия край на полувремето грешка в отбраната на „Атлетик” позволи на Милен Савов да вкара за 0:1. След почивката гостите се взеха в ръце и Милен Савов пропусна да удвои аванса им. В 60-ата минута Боев отново се прояви, парирайки опасен изстрел на Христо Цветанов. Именно Цветанов обаче пое към съблекалните в 66-ата минута в комплект с Веселин Боев от „Левски”, когото удари при спряна игра, след като бе обиден от него.

Христо Петков покачи на 0:2 за гостите в 71-вата минута, възползвайки се от лошо изнесена топка, като, преди да я насочи в мрежата, преодоля трима съперници. Милен Савов фиксира крайното 0:3 в 83-ата минута, а за лясковчани пропуснаха още Иван Щараков и Виталий Кръстев. За домакините пък Емил Александър нанесе хубав удар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *