5 четения

16-годишните локомотивци прибавиха към купата и титлата на страната

16-годишните юноши на хандбален клуб „Локомотив“ са N 1 в страната във възрастта. Горнооряховци доказаха това по безспорен начин, след като към Купата на България добавиха и шампионската титла.

На завършилите в Габрово финали по хандбал възпитаниците на Галин Караджов и Йордан Димитров взеха златните медали след 5 поредни победи. По пътя към финала „железничарите” се наложиха над връстниците си от „Осъм“ (Ловеч) с 24:18, „Спартак“ (Варна) с 26:20 и „Добруджа“ (Добрич) с 27:22, а на полуфинала сразиха „Чардафон“ с 25:19

В спора за златото локомотивци победиха в драматичен мач тима на „Интер“ (Благоевград) с 24:22, като на полувремето водеха с 13:11.

Любослав Димитров, Петър Николов, Тодор Калчев, Владислав Йоргов и Георги Маринов попаднаха в идеалната седмица на държавните финали. Освен тях със златни медали се окичиха също Велимир Даскалов, Венцислав Георгиев, Мариян Николов, Емилиян Синигеров, Денис Ахмедов, Ивелин Дачев, Кристиян Стефанов, Радослав Георгиев, Марин Алеков, Йордан Петров, Никола Гавраилов и Радослав Александров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!