Спорт

Борислав Борисов, старши треньор на „Академик”: „Силен есенен старт на първенството и посредствен пролетен финал”

Доста сложно първенство изигра отборът на „Академик” (Свищов). Преди началото му отборът се раздели с осем футболисти и привлече шест. През зимната пауза отново се завъртя рулетката на кадровите промени – тръгнаха си четирима, сред които титулярният вратар Венци Димитров и голмайсторът на състава Кристиян Тафраджийски, дойдоха пак шестима. Промяната в местната власт след изборите през октомври пък доведе до сериозни размествания в ръководството на клуба, които забавиха старта на зимната подготовка.

Така на старши треньора Борислав Борисов му се наложи на практика на два пъти да обиграва сериозно променен състав, но в крайна сметка „студентите“ постигнаха целта си – трето място в крайното класиране.

 

– Боби, каква оценка ще дадеш на сезона?

– Силен старт на първенството – десет поредни победи, и посредствен финал през пролетта. Напуснаха ни основни състезатели през зимата, промяната в ръководството забави селекцията и влязохме във втория дял само с 13 – 14 състезатели. Оттам дойде и спадът, защото нямахме резервна скамейка, натрупаха се умора и травми. Разбира се, направихме и добри мачове, но ни липсваше постоянство.

– Най-силните и най-лошите ви мачове?

– С отборите на „Левски – 2007“, ФК „Севлиево“, ОФК „Трявна“ и „Етър ВТ“ играхме много добре, въпреки че имахме и кадрови проблеми. Първите ни два мача на старта на пролетния полусезон бяха лоши, независимо че ги спечелихме. Много слабо играхме в Павликени и Габрово, където можехме да победим, ако бяхме намерили себе си.

– Третото място ли бе реалността за вас и точно ли се подредиха първият и вторият?

– „Етър ВТ“ и „Ботев“ (Враца) разполагаха с повече средства, направиха селекция и закономерно ни изпревариха. От „Ботев“ загубихме и двете срещи, с етърци разменихме по една победа. Не мога да коментирам дали тяхното класиране е реално, но щом „Етър ВТ“ е допуснал по-малко грешки в 30-те мача през сезона, значи заслужава да е първи.

– Бяхте ли ощетени в някои срещи?

– Само в Малчика се стигна до много грубости от страна на домакините, за което алармирах в Зоналния съвет. Явно оттам взеха мерки, защото не чух повече да е имало проблеми. Така и не мога да си обясня защо срещу нас подходиха по този начин.

– Готови ли са плановете за следващия сезон?

– Планираме да съберем отбора около 4 юли, но нека първо стане ясна датата на началото на новото първенство и съставът на групата. Явно пак ще градим нов отбор, провели сме разговори по селекцията, но имена ще обявяваме по- късно. От ръководството имам уверение, че финансовото ни състояние е стабилно и дори има възможност да се подобрят условията, което ще ни позволи да привлечем по-опитни футболисти и да работим спокойно.

-Това означава ли, че организационно в клуба всичко е наред?

– Разбира се. Беше въпрос на 1 – 2 месеца през зимата до регистрацията на новото ръководство. След това всичко се подреди.

– Ще отличите ли за изявите им младите състезатели, които налагахте в състава?

– Павлин Иванов се представи добре като ляв краен бранител и взе участие в най-много срещи. Има израстване и при вратаря Виктор Владимиров, който пази в последните три кръга. Две момчета от младшата възраст също се включиха добре.

– Целта през новия сезон?

– Според футболистите, които ще привлечем, и амбициите на съперниците ще обявим и нашите цели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *