51 четения

ЗА ДА СВИКНАТ ТЪРНОВЦИ. Кръговите кръстовища пред пазара – първо експериментално с бордюри и боя

Улица „В. Левски“ ще остане двупосочна

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО НЕ СЕ Е ОТКАЗАЛА ОТ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ДВЕТЕ ТУРБОКРЪГОВИ КРЪСТОВИЩА ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА И ПАЗАРА, НО ПЪРВО ЩЕ ГИ ОФОРМИ С МАРКИРОВКА И БОРДЮРИ, за да се прецизира ефективността им, информира зам.-кметът проф. Георги Камарашев. „Когато обявихме намеренията си за новата организация на движението, получихме доста критични мнения и оценки и това ни принуди да направим новия ред експериментално. Веднага след като времето позволи, ще наредя да се асфалтира главната улица и да се положи маркировка пред съда и пазара и с временни бордюри да се оформят платната“, обясни вицеградоначалникът. Според него при тази организация главната улица „Васил Левски“ ще остане двупосочна, но почти сигурно в двете посоки ще се отвори и ул. „Цар Самуил“, за да се облекчи трафикът. По новата организация на движението трябва да се преместят и автобусните спирки. Няма да има светофари. Оформят се две пешеходни пътеки – едната ще е на мястото на повдигнатата на ул. „България“ до пазара, а другата край студентския стол до бившата „Валентина“. Основна част от градските автобуси ще спират и там, където в момента е спирката на автобусите за Беляковец.

Според заместник-кмета преди 15 юни ще бъде приключен ремонтът на „Магистрална“, след което „Пътни строежи ВТ“ се заема с преасфалтирането на главната „В. Левски“ и оформянето на кръговите кръстовища. Комисията по организацията на движението, оглавявана от проф. Камарашев, излезе с предложение и за изграждането на кръгово кръстовище на бившето обръщало на тролеите, както и на оформянето на нова организация на трафика в района на „Беляковско шосе“.

Стилян НАЙДЕНОВ

6 коментара за “ЗА ДА СВИКНАТ ТЪРНОВЦИ. Кръговите кръстовища пред пазара – първо експериментално с бордюри и боя

 • 08.06.2016 в 17:29
  Permalink

  Само кръгови няма да решат проблема с натоварения трафик там.Трябва и едновременно с това светофари на кръговото. При положение , че от всички посоки има огромен поток от коли , само кръгово не рашава нищо.

  Отговор
 • 09.06.2016 в 6:39
  Permalink

  АЙДЕ ПАК АСФАЛТИРАНЕ!!! НА ГЛАВНАТА УЛИЦА??? НЕ Я ЛИ АСФАЛТИРАХА СЪВСЕМ СКОРО????

  Отговор
  • 09.06.2016 в 10:40
   Permalink

   Извинете, Вие шофирате ли? Огледайте добре платното в посока Общината, в отсечката Студентски стол – Паметника на Левски – то не са кръпки, дупки и следи от газификацията. Според мен цялостно преасфалтиране (а не кърпежи) на улицата е необходимо.

   Отговор
 • 09.06.2016 в 8:47
  Permalink

  Е!? Г-жо Илиева, ама вие какво очаквате, все пак минаха поне, ама поне 2 години от това асфалтиране!?
  Все пак, това са публични средства!

  Отговор
 • 09.06.2016 в 9:07
  Permalink

  След като всичко свърши, дано да престанат опитите главната улица да е еднопосочна!Търново няма даденост за ограничаване на движението по този начин.

  Отговор
 • 10.06.2016 в 7:23
  Permalink

  Абе аз пак да кажа. Под земята му е мястото на този трафик, от студентският, до пощата. Така и ние ще имаме пешеходна зона, като хората. А и повече пари ще се откраднато от избраниците ни 😉

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!