7 четения

Наградиха участниците в пролетната кампания „Движи се и победи”

Председателят на Общинския съвет връчи награда за най-масово участие

 

Общо 360 души се включиха в трите похода на пролетния дял на общоградската кампания „Движи се и победи”. Те преминаха маршрутите от Велико Търново до хижа „Божур”, Преображенския манастир и крайградската паркова зона Ксилифор през май и началото на юни. Повече от 600 човека пък се забавляваха по време на спортните празници след всеки от туристическите преходи. В сравнение с пролетта на миналата тази година великотърновците, избрали да спортуват през уикендите, са с над 10% повече.

15 награди бяха изтеглени с жребий за участниците в кампанията вчера в Регионалната здравна инспекция. Бе присъден приз за най-масово участие на училище ОУ „Бачо Киро”. Плакетът и грамотата бяха връчени от председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов.

Голямата награда на пролетния дял на „Движи се и победи” бе велосипед и отиде в ръцете на 71-годишната Марийка Лазарова. Тя спечели и приза във възрастова група 65+ години. Четиригодишната Весела Хрисимова от ЦДГ „Слънце” бе обявена за най-малък участник във възрастова група 4 – 10 години. Пенка Михайлова взе награда за непушач, а при семействата ваучерът от 50 лева отиде при Катя и Ангел Ганцарови.

Награди бяха присъдени в още три възрастови групи – 11 – 19 години, 20 – 45 години и 46 – 64 години. Условието бе участниците да са се включили в поне два от трите етапа.

Разнообразни съпътстващи събития белязаха тазгодишния пролетен дял на кампанията „Движи се и победи”. Тест със специални очила пресъздаде усещанията на човек, който е под въздействието на алкохол или наркотици. Щафетно бягане, плажен волейбол, бадминтон, планинско колоездене, дълъг скок, спортен риболов, турнир по шахмат и други надпревари бяха подготвени за участниците в третия етап от кампанията.

„Движи се и победи” е съвместна инициатива на Община Велико Търново, Великотърновския общински съвет, туристическо дружество „Трапезица – 1902”, РЗИ, комитет „Васил Левски” и Младежкия дом. Партньор е Министерството на младежта и спорта. Настоящето издание бе тридесето, а общият брой на всички участници надхвърли 16 400 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!