17 четения

Убиецът на Вероника Здравкова застава пред върховните съдии

Убиецът на 23-годишната студентка Вероника Здравкова застава пред Върховния касационен съд тази седмица. Делото във ВКС е насрочено за 9 юни. Килърът на момичето – Илиян Здравков, обжалва присъдата от 30 години затвор, която бе постановена от две съдебни инстанции във Велико Търново. Наказанието за извършителя на зверското убийство бе постановено от Окръжения съд, а през март бе потвърдено и от Апелативния съд в болярския град.

По време на делото в старата столица Здравков поиска от магистратите снизходително отношение, защото съжалявал и бил съдействал на разследващите органи по време на досъдебното производство. Апелативните съдии обаче отсъдиха максималната присъда за дело, водено по съкратената процедура, и дадоха на рецидивиста 30 години лишаване от свобода. Здравков трябва да заплати и по 100 000 лв. на родителите на убитото момиче.

Кървавата драма се бе разиграла на 28 февруари миналата година, когато Илиян Здравков убил зверски студентката в района на жп гарата във Велико Търново.

Илиян Здравков застана на подсъдимата скамейка на 15 септември 2015 г. По негово настояване делото се гледа по съкратената процедура и така той се размина с най-тежкото наказание от доживотен затвор без право на замяна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!