12 четения

Филмът „Велико Търново в сърцето на историята” отива на девет международни фестивала

В девет международни фестивала ще бъде представен документалният туристически филм „Велико Търново в сърцето на историята”. Те са в Латвия, Полша, Азербайджан, Хърватия, Турция, Франция, Португалия, Чехия и Сърбия. Всичките форуми са от престижната система на CIFFT – Международен комитет на фестивалите за туристически филми.

„Велико Търново в сърцето на историята” е първият за България документален туристически филм, произведен и прожектиран в най-високия технически стандарт за кино – 4К формат. Продукцията е реализирана от студио Black Stamp по поръчка на Общинската агенция по туризъм „ЦаревградТърнов”. Филмът разказва историята на старата българска столица и гид в нея е актьорът Юлиан Вергов, който представя знаковите забележителности на града по достъпен и интригуващ начин. Режисьор е Калоян Николов, а продуцент – Станислав Вълканов. Сценарият е на Димитър Григоров, оператор е Павлин Гроздев, а композитор – Давид Кокончев.

От следващата седмица филмът ще бъде пуснат на DVD на български и английски език и ще може да бъде закупен от Туристическия информационен център във Велико Търново, сувенирни магазини или да бъде поръчан онлайн. Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов” разработва и съвсем нов, иновативен продукт, чрез който ще предлага филма и на друг вид носител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!