10 четения

Язовир “Вятъра“ е пълен, но няма опасност от преливане, търсят му стопанин

Пловдивската „Кънтри пойнтс“ засега е единственият кандидат

 

ЯЗОВИР „ВЯТЪРА“ СЕ ПЪЛНИ, НО НИВОТО МУ НЕ Е В КРИТИЧНИ ТОЧКИ, А ПРЕЛИВНИКЪТ МУ Е В ДОБРО СЪСТОЯНИЕ И НЯМА НАЧИН ДА ЗАЛЕЕ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, констатира наш екип вчера след множество сигнали за евентуалната заплаха.

Водоемът е изоставен от години и се намира на опасните Присовски завои. Той се пълни от няколко дерета, но е толкова обрасъл с растителност, че е почти невъзможно да се контролира водната площ. Преди две години са правени ремонти на преливника и отводнителните системи в посока града. Тогава заключенията на комисията са били, че експлоатационното му състояние е добро. От местната администрация планират почистване на растителността на чашката на язовира, но това може да стане само ако бъдат намерени средства.

БУРЕНЯСАЛИЯТ ЯЗОВИР „ВЯТЪРА” ВСЕ ПАК Е ОБЕКТ НА ИНВЕСТИЦИОНЕН ИНТЕРЕС. Пловдивската фирма „Кънтри пойнтс” планира да го превърне в риболовна зона с възможности за пикник и отдих на открито и рибарник по модел на няколко водоема, разположени по протежението на пътя за Варна. С. МАРИНОВ

Снимка Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!