63 четения

Баба Ангелина от Павел наби с бастун измамници в дома си

Старицата разпознала тримата мъже, които преди месец я завлекли с 640 лева за ремонт на къщата

 

БАБА АНГЕЛИНА ОТ ПАВЕЛ ПОГНА ТРИМА ИЗМАМНИЦИ В ДОМА СИ С БАСТУНА И БЛАГОДАРЕНИЕ на съсед и камера в селото полицията успя да ги закопчее още същия ден. 83-годишната жена била изненадана в къщата си по пладне във вторник. Трима цигани влезли и цветисто започнали да й разказват как преди малко синът й припаднал на площада и дошла линейка да го кара в Спешна помощ в Полски Тръмбеш. Той обаче ги помолил да отидат бързо у тях и да поискат от майка му парите, които има, за да му ги занесат в болницата.

БАБА АНГЕЛИНА ОБАЧЕ КАЗАЛА, ЧЕ НЯМА ПАРИ, А ОСВЕН ТОВА ПРЕДИ МАЛКО синът бил излязъл да пазарува и си бил добре. Тогава единият от бандитите започнал да блъска жената и да отива към скрина, където тя вероятно държала спестяванията си. Тогава старицата се развикала и вдигнала бастуна си към измамниците. През това време пристигнал комшията, който чул виковете, и с дървена сопа в ръка подгонил мургавите злосторници. Той записал номера на леката кола, в която те влезли и потеглили с мръсна газ. Обадил се на тел. 112 и казал за случая. За щастие, на една от сградите на земеделския производител в Павел от близо две години има камера, която записала колата и посоката на движение. Час по-късно полицията от Полски Тръмбеш арестувала бандитите за 24 часа. Те се оказали от Раданово – 20-годишният Р. Й., 31-годишният В. С. и 22-годишният Ю. Н., известни на полицията и осъждани.

СМЕЛАТА СТАРИЦА ВСЪЩНОСТ РАЗПОЗНАЛА ТРИМАТА ИЗМАМНИЦИ още като ги видяла в къщата си. Те явно били забравили, че вече са я измамили с 640 лева за ремонт на къщата само преди около месец, но тя ги запомнила. Въпреки страха баба Ангелина обаче не се издала и успяла да помогне на полицията.

Павел е кротко село и тук рядко стават престъпления. От началото на годината нападението над баба Ангелина е второто, което е регистрирано и разкрито. „В селото има много празни къщи, добре че тази жена има съсед, който се е притекъл на помощ, и двамата са се справили героично“, сподели кметицата на Павел Анка Личева.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!