64 четения

Млади художници от Горна Оряховица с награди от национален конкурс

ПЕТИМА ВЪЗПИТАНИЦИ НА КЛУБ „ГРАФИЧНО АТЕЛИЕ“ КЪМ ОБЩИНСКИЯ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС В ГОРНА ОРЯХОВИЦА спечелиха награди от националния конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев”, който се е провел в София в края на миналата седмица.

17-годишната Йоанна Жекова е получила втора награда, Теодора Несторова, която също е на 17 г., и 13-годишната Никол Трайкова са трети. Йоана Дряновска, която е само на 10 г., и Михаела Фенерева, на 13, са получили от журито поощрителни отличия. Всички деца учат рисуване при Илия Банков.

Само няколко дни преди този конкурс неговите възпитаници са спечелили награди и от областния кръг на конкурса „С очите си видях бедата”. Десетгодишната Александра Нямова и Доротея Добрева, която е на 11 г., са победители в своите възрастови групи. Седемгодишната Светла Александрова е спечелила второ място. Теодора Несторова, на 17 г., и Михаела Маринова, на11 г., са с награди за трето място.

Рисунките на наградените млади художници ще участват в националната изложба в София, а след това има шанс да отидат и на изложба в Брюксел.

 

Снимка: От ляво надясно: Никол Трайкова, Йоана Дряновска, Михаела Фенерева, Йоанна Жекова и Теодора Несторова с Илия Банков

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!