5 четения

Общинските структури на „Атака“ в областта са на автопилот

Председателят на търновската организация Боян Боянов напусна партията

 

В СЪСТОЯНИЕ НА ПОЛУРАЗПАД СА ДЕСЕТТЕ ОБЩИНСКИ СТРУКТУРИ НА „АТАКА“ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ, установи проверка на „Борба“.

След местните избори през есента на миналата година националистите в региона са далеч под обичайното си ниво на политическа активност, а ниските резултати от общинския вот също демотивират част от членовете и симпатизантите. Въпреки че партията по традиция има депутатски мандат от областта, народният представител Любомир Владимиров почти не е стъпвал в региона от началото на парламентарния си мандат през 2014 г. и предпочита да представлява Русенския избирателен район, твърдят огорчени местни атакисти. А партията в областта почти е ударила дъното, защото в десетте общини организацията има един-единствен общински съветник в Горна Оряховица. Той обаче се е явил в коалиционна, а не в чиста партийна листа, призна областният координатор Огнян Стоянов.

Той потвърди и факта, че дългогодишният общински председател на „Атака“ във Велико Търново Боян Боянов е подал оставката си по лични причини. Най-вероятно обаче бизнесменът си е тръгнал разочарован заради слабите изборни резултати на местната структура, която вече дели електорат с „Патриотичния фронт”. През 2011 г. Боянов дори беше кандидат за кмет, но листата не успя да спечели нито едно съветническо място, въпреки че в предишния мандат партията излъчи цели трима местни парламентаристи. Вярно е, че те не завършиха престоя си в Общинския съвет като единна група, тъй като единият от тях мина към ГЕРБ, а другият стана независим, но все пак през тези години „Атака“ бе доста силна в старата столица.

Според областния председател обаче драма с напускането на Боянов няма и в скоро време ще се проведе общински сбор за избор на ново местно ръководство…

Все пак наблюдатели коментират, че националистите имат удивителната способност да се активизират преди всички видове избори. Наесен предстоят референдум и президентски вот и това дава надежда на малцината останали привърженици, че „Атака“ ще изживее нов ренесанс както в областта, така и в национален план.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!