672 четения

Частният дом за стари хора в село Въглевци очаква първите си обитатели

Комфорт, удобство и специализирани грижи предлага „Белица”

 

ЧИСТ ВЪЗДУХ, ТИШИНА, КРАСИВА ПРИРОДА И ДОМАШЕН УЮТ ПРЕДОСТАВЯ ЧАСТНИЯТ ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА „БЕЛИЦА”, РАЗПОЛОЖЕН В ЖИВОПИСНОТО БАЛКАНСКО СЕЛО ВЪГЛЕВЦИ. Социалното заведение се намира на 25 км южно от Велико Търново и на 4 км от балнеоложкия курорт Вонеща вода. В момента се набира специализиран персонал, който да обгрижва потребителите, а интерес към дома има от хора от цялата страна. След като бъдат заети част от щатните места за социални работници, институцията ще отвори официално врати. В процеса на работа и увеличение на настанените потребители ще бъде назначен и останалият квалифициран персонал.

Сградата, разположена в двор с площ 10 дка, е на два етажа и е с 26 стаи с изглед към Балкана и река Белица. Жилищните помещения са обзаведени комфортно и са съобразени с нуждите на старите хора. Те ще ползват просторна столова с голяма тераса и ще се хранят в ресторант към дома. Отоплението през зимата ще е с котел на твърдо гориво, а през лятото ще се борят с високите температури с монтираните в стаите климатици.

vuglevci2Домът вече разполага с лиценз от Агенцията по социално подпомагане и е вписан в Националния регистър за обектите с обществено значение към Регионалната здравна инспекция.

ДВА ПАКЕТА УСЛУГИ СЕ ПРЕДЛАГАТ В СОЦИАЛНОТО ЗАВЕДЕНИЕ. Първият е 850 лв. месечно, а другият – 950 лв. В зависимост от цената обитателите ще бъдат настанени в двойна или самостоятелна стая и ще получават специфични грижи – помощ при къпане, бръснене и други.

За управител ще бъде назначен човек с професия социален работник, който има опит в работата със стари хора, защото това е специфична дейност, изискваща сериозни познания. Търсят се санитарки и медицински сестри, които да помагат на потребителите в ежедневието.

ДОМЪТ Е ОТВОРЕН ЗА ХОРА ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. В социалното заведение обаче възрастните ще получат всичко необходимо, за да се чувстват в семейна среда, а периодични екскурзии до най-красивите родни забележителности ще разнообразяват дните им.

Домът се разкрива от търновската фирма „Елмот”, която се занимава с производство на електротелфери и електродвигатели. По-голямата част от продукцията си реализира в чужбина, а това начинание ще бъде съпътстващо на основната дейност на машиностроителното предприятие.

vugleci4„ОБИКОЛИХМЕ ДОМОВЕТЕ ЗА СТАРИ ХОРА В ОБЛАСТТА, ЗА ДА СЪБЕРЕМ ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ РАБОТАТА НА СОЦИАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ и модела на функционирането им. Смятаме, че успяхме да извлечем най-доброто, и ще опитаме да го приложим в „Белица”, без да се отклоняваме от методиките и стандартите за такъв тип институция. Вече е факт и правилникът за вътрешния ред, който ще се спазва в дома”, увери Владимир Арабаджив, член на Съвета на директорите на „Елмот” АД.

Галина ГЕОРГИЕВА

5 коментара за “Частният дом за стари хора в село Въглевци очаква първите си обитатели

 • 10.06.2016 в 0:36
  Permalink

  Da razbirame li, che tova shte e poredniq dom za VIP obitateli s tezi mesechni ceni?? A za obiknovenite hora koga?? Edin takuv, na bivshiq kmet veche go ima v obshtinata !!

  Отговор
 • 14.06.2016 в 12:38
  Permalink

  Интересувам се къде се приемат документи за работа?
  Благодаря Ви!

  Отговор
 • 07.10.2017 в 16:09
  Permalink

  Здравейте
  Имам малко въпроси
  Имате ли сайт
  Какъв ви е точният адрес

  Отговор
 • 24.04.2018 в 0:48
  Permalink

  Здравейте,
  Търся свободно място за майка ми в този дом за стари хора.Бих искала повече информация.Бихте ли написали телефон за връзка.
  Поздрави

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!