10 четения

Ясни девет от съперниците на „Етър ВТ” във Втора професионална лига

ФК „Поморие“, ФК „Созопол“, „Лудогорец II“, „Ботев“ (Гълъбово), ФК „Банско“, „Оборище“ (Панагюрище), „Пирин“ (Разлог), ФК „Несебър“, „Черноморец“ (Балчик) са сигурните към момента съперници на „Етър ВТ” във Втора професионална лига. Това стана ясно по време на срещата на футболните ръководители в столицата, на която великотърновският клуб бе представляван от неговия президент Александър Нанков.

На форума е уточнено, че вторият ешелон ще бъде съставен от 16 отбора, които ще играят всеки срещу всеки.

Пълният състав на групата обаче все още не е обявен, тъй като има неясноти по запълването на шестте вакантни места. Шансове имат „Ботев“ (Враца), втори клуб ЦСКА или „Витоша“ (Бистрица) от Югозападната „В” група, заелият 13-о място в „Б” група, „Спартак“ (Плевен), „Розова долина“ и „Калиакра“. Куриозното е, че автентичният ЦСКА (ако представи оздравителен план, може да заеме полагащото му се място във Втора лига. Още по-любопитно е обаче, че може да има и два клуба ЦСКА в групата, тъй като освен автентичния ЦСКА, новият ПФК „ЦСКА – 1948” е изявил желание да има и дублиращ отбор, т.е. „ЦСКА – 1948 II”.

Изпълкомът на БФС трябва да се произнесе с решение, но е възможно пълна яснота да има чак на 30 юни, когато изтича крайният срок за лицензиране на отборите от Втора лига.

За „Етър ВТ“ обаче боричканията на другите на практика нямат никакво значение, тъй като великотърновци спечелиха заслужено промоция, отборът започва подготовка на 20 юни под ръководството на Ферарио Спасов, а в момента се работи по селекцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!