135 четения

Ясни трасетата на двете магистрали, които ще се пресичат край Велико Търново

ВЕЧЕ СА ЯСНИ КОНКРЕТНИТЕ ТРАСЕТА ЗА ДВЕТЕ МАГИСТРАЛИ, КОИТО ЩЕ МИНАВАТ КРАЙ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Картите и съпътстващата информация за тях вече са раздадени на общините, през които ще минават, за изготвяне на екологични оценки, обществени обсъждания и останалите съгласувателни процедури. Официално трасето на „Хемус“ е обявено и от държавната компания „Стратегически инфраструктурни проекти“, като на него са нанесени и няколко съществени корекции. В първоначалния вариант пътят щеше да заобиколи областния център с близо 40 км и да мине над Крушето, но сега е коригиран така, че да бъде разположен северно от Поликраище, на около 13 – 14 км от старата столица. Там ще има и голям пътен възел, който ще пресича другата магистрала – между Русе и Велико Търново. С настоящия главен път от София пък тя ще се съединява край Момин сбор.

В нашата област трасето ще навлиза в района на павликенското село Върбовка и ще слиза край Михалци. Ще преминава край Лесичери, Дичин, Водолей и ще достига до Поликраище, след което ще отива в посока Сушица и Горски Сеновец и ще отвежда към Белокопитово и Шумен.

Паралелно с „Хемус” ще се прави и магистралният път от Русе до Велико Търново.

„Инжконсултпроект“ ООД вече проектира три трасета, от които е избрано най-доброто. При избрания вариант русенската магистрала ще върви северно от Бяла и ще влиза също северно от Полски Тръмбеш в близост до село Обединение, като ще излиза между селата Момин сбор и Леденик, след което в права посока ще отива до Дебелец. Изграждането й започва догодина.

Вече вървят и първите сделки за земи край бъдещите отсечки. Според запознати цените на имотите могат да поскъпнат много над пазарните в момента.

Стилян НАЙДЕНОВ

8 коментара за “Ясни трасетата на двете магистрали, които ще се пресичат край Велико Търново

 • 09.06.2016 в 14:16
  Permalink

  Фантазии! Между Момин сбор и Дебелец лежат два рида….и няма удобен пролом… Едвам се изнизва пътя Леденик-Буковец.

  Отговор
 • 09.06.2016 в 16:36
  Permalink

  Тази карта какво прави тук ????

  Отговор
 • 09.06.2016 в 18:36
  Permalink

  Ne e dobre.bojichko kolko se ydaljava samo patq.a sega se stiga mn po bsrzo ot tarnovo do ryse ili v obratnata posoka.vmesto dase chydite kakvi gluposti da izmislqte.po dobre napravete oshte dve platna I shte stanat cheteri.kakto do bqla katose razdelq patq nacheteri.eto taka shtestane barzo I lesno.I patq shte e dobre bez dypki I xybav I barz.vseki shtesi znaee I nqma da ima mn proizshestviq popatq.nz no az mislq che shtee podobreee

  Отговор
 • 10.06.2016 в 12:38
  Permalink

  Разстоянието от Поликраище до разклона на Крушето е 5 километра, a от моста на Росица до разклона – 3 километра!
  Сега магистралата ще е отдалечена на 15 километра от Велико Търново, а по предишното трасе – на 18 километра! Голямата промяна 😀 😀 😀

  Отговор
 • 30.12.2016 в 17:10
  Permalink

  Много добре,идеален вариант, до Обединение ще има хубав път, сиреч до Свищов ще се стига бързо!

  Отговор
 • 30.12.2016 в 17:11
  Permalink

  Само картата която сте публикували не се разбира много! Малко по-професионално работете моля!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!