118 четения

Арендатор вдига зърнобаза за 2 млн. лв. в Полски Тръмбеш

78-годишният Захари Караилиев решил да инвестира, защото обработва близо 10 000 дка ниви

 

78-ГОДИШЕН НАУЧЕН РАБОТНИК И ДОКТОР НА ИНЖЕНЕРНИТЕ НАУКИ ИНВЕСТИРА В РОДНИЯ СИ ГРАД ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ 2 МЛН. ЛВ. за модерна зърнобаза върху собствен терен.

„На стари години реших да инвестирам, защото семейството ми обработва в района близо 10 000 дка ниви. Сега изготвяме техническия проект. Идеята е да се направят 4 силоза за 18 000 тона пшеница“, каза за „Борба“ Караилиев. Синът му Захари носи неговите три имена и се занимава с бизнеса в родния край. Дружеството, което също се казва така, е входирало в общината заявление за изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива в края на март 2016 г. Възнамерява да кандидатства с проекта си по европейски програми И ДА ПОЛУЧИ ПОЛОВИНАТА ОТ ФИНАНСИРАНЕТО.

Захари Караилиев е човек с доста богата и интересна биография. Той е автор на 70 научни труда и се занимава с микропроцесори. През 1997 г. напуска Техническия университет в София и отива да ръководи завода за лютеница в Първомай. След това започва за изкупува ниви и сега иска да вдигне зърнобаза в родния си град, който е напуснал на младини. Ако тази инвестиция стане факт, базата ще бъде третата голяма в тази община след силозите на „Агроком“ в Полски Тръмбеш и на Младен Милков в Петко Каравелово.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!