10 четения

Дадоха зелена светлина на продажбата на болничните терени във В. Търново

Акционерите на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” дадоха съгласието си за продажбата на недостроения хирургичен корпус и паровата централа, собственост на лечебното заведение. За реализиране на сделката представителят на държавата и кметовете на общините единодушно гласуваха „за” по време на Общото събрание на акционерите на дружеството вчера. Намерението за продажбата на двата имота инициира държавата в началото на годината, а месец по-късно най-неочаквано се отказа от сделката поради липса на пълната документация за собственост на хирургичния корпус и паровата централа. Необходимите материали за реализиране на процедурата вече са набавени и бяха представени на акционерите, което отстрани и последната пречка към осъществяване й. Следващата стъпка към същинската част на сделката е министър Петър Москов да внесе предложение за разглеждане на казуса в Министерски съвет, тъй като имотите на лечебните заведения са в забранения списък за продажба.

От двата терена в хазната на областната болница ще постъпят малко над 4,6 млн. лева, които ще бъдат използвани за изграждането на ново крило към База 1, където да бъдат преместени отделенията, функциониращи в момента в База 2.

Това би спестило на лечебницата разходи в размер на близо 500 000 лева и преустановяване на ежедневното транспортиране на медицински персонал и пациенти от едната в другата база.

По време на Общото събрание бе гласувана точка за повишаване на капитала на дружеството. Общините бяха против, а представителят на държавата даде положителен вот. Поради липса на необходимото мнозинство предложението не бе прието.

Акционерите обновиха борда на директорите. В него се включват началникът на отделението по реанимация д-р Сибила Маринова и бившата шефка на Държавната психиатрична болница в село Церова кория д-р Валентина Генова. Те влизат на местата на Светла Истаткова и д-р Анета Маноилова. Изпълнителен директор на МОБАЛ остава д-р Стефан Филев.

Галина ГЕОРГИЕВА

4 коментара за “Дадоха зелена светлина на продажбата на болничните терени във В. Търново

 • 10.06.2016 в 14:03
  Permalink

  Забогатяват си хората … А смъртността нараства пропорционално на сметките им ..

  Отговор
 • 10.06.2016 в 19:55
  Permalink

  Грабииии.На търг и който даде най много!Явен ,прозрачен за общественоста.

  Отговор
 • 10.06.2016 в 21:41
  Permalink

  Предатели! Да продават в Стара болница! Парцелът на Нова болница не трябва да се пипа! Ще последва разпродажба на цялата градина!

  Отговор
 • 13.06.2016 в 1:36
  Permalink

  Bravo, i zashto chak sega? Za da imate vreme da naglasite pak svoy chovek da si napazaruva na smetka..

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!