86 четения

Инициаторката на кампанията „Предай нататък” се превърна в бунтарка, модел на татуси

Търновката Бистра Георгиева вече има идея за абитуриентските балове следващата година

 

ИНИЦИАТОРКАТА НА ПОПУЛЯРНАТА КАМПАНИЯ ЗА ПОДАРЯВАНЕ НА БАЛНИ РОКЛИ „ПРЕДАЙ НАТАТЪК” НЕ МОЖЕ ДА ОСТАВИ РАВНОДУШЕН НИКОГО. Екстравагантният външен вид на Бистра Георгиева от Велико Търново събужда противоречиви мнения у околните, но тя не робува на хорското мнение и следва единствено собствените си принципи. Водена от креативната си мисъл, 20-годишната нашенка е автор и на редица други благотворителни акции, които мнозина трудно отъждествяват с визията й. Въпреки крехката си възраст Бистра вече е наясно с какво иска да се занимава и е твърде убедена, че бъдещето й е в света на модата и благотворителността. Но не на традиционния тип мода, а тази, която не се побира в общоприетите рамки и норми.

Тялото й е изрисувано с оригинални татуировки, превръщащи я в една от най-интригуващите българки, които могат да застанат равностойно, рамо до рамо, със световните татус модели. Тя е печелила редица конкурси за красота, а последният такъв я превръща в лице на един от най-известните бутици в София. Следващия месец 20-годишната търновка ще пътува до столицата, за да заснеме рекламата му фотосесия.

bistra3Бистра сподели, че трансформацията й започнала в тийнейджърските години. „До 15-годишна бях напълно обикновено момиче, с дълга руса коса и сини очи. Общоприетият образ на българската хубавица. Може би дори бях плаха и не особено общителна. Обличах се предимно в бяло и черно, но един ден реших, че имам нужда от промяна”, разказа тя. Тогава й хрумнало да си направи първата татуировка, която представлява надпис с името на майка й. Отрязала дългата коса и обновила изцяло гардероба си. Всички били изумени от пълната промяна, която някои одобрявали, а други критикували. „Много е лесно да се сливаш с тълпата и когато изпъкнеш, заставаш под прицела на всички. Понесох последствията от поемането на риска да следвам новото си Аз. Най-лошото нещо, което съм чувала за себе си, е, че съм наркоманка. Хората в България съдят по корицата на книгата, без да са я чели. Искам да променя този стереотип”, категорична е бунтарката.

Преминала е през всички възможни цветове на косата – русо, черно, червено, розово, зелено, синьо, лилаво. Половината от косата й била обръсната, понякога се носела на прическа тип гребен и много други. Когато си върви по улицата, всички се обръщат да я огледат, но това не я притеснява.

В момента има седем татуировки, но не изключва възможността да си направи още. Татусите й обхващат единия крак, ръцете, раменете. Казва, че всеки от тях има история и неслучайно се е появил на тялото й. „Най-голямата ми татуировка е на крака. Представлява череп с роза и символизира неугасващата любов по близък човек, който си е отишъл от тази земя”, обясни Бистра. Твърди, че майка й изцяло подкрепя нестандартните й хрумвания за постоянно обновяване на визията и дори често я подтиква към промяна.

Най-голямата страст на 20-годишното момиче са високите скорости и по-специално адреналинът на две гуми. Твърди, че това я зарежда положително и я пренася в друг свят, където душата й ликува. Научила се да кара мотор още на 16 години, а днес в свободното си време често го прави на полигона в старата столица. Участвала е в много екстремни ситуации, но с времето започнала да осъзнава опасността от непремерения риск. С огромна тъга споделя мъката по нейна близка приятелка, която загуби живота си преди по-малко от месец при катастрофа край Шемшево с мотор, и е категорична, че този нелеп инцидент я накарал да бъде много по-внимателна на пътя.

От 4 години сърцето на Бистра е заето, а приятеля й все още трудно свиква с постоянната промяна във визията й. „Знам, че му е трудно, защото всяка седмица сякаш е с различни жена”, казва шеговито тя.

Инициаторката на кампанията „Предай нататък” смята, че в България няма да успее да пожъне успех, тъй като самият жанр в модата, където открива мястото си, не е добре развит. Семейството й живее в Англия и планира един ден да замине за острова, където да последва мечтата си. Дотогава е убедена, че иска да помага на млади хора без финансови възможности. Отсега е обособила идеята си за абитуриентските балове през 2017 година. „Тогава освен даряване на рокли ще ги и продаваме. С парите ще помогнем на социално слаби зрелостници, които сами да си купят тоалет. Ще направя всичко възможно да увлека в кампанията и популярни личности”, увери тя.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 коментара за “Инициаторката на кампанията „Предай нататък” се превърна в бунтарка, модел на татуси

 • 11.06.2016 в 15:35
  Permalink

  „много“ й подхождат тия черепи по краката.

  Отговор
 • 12.06.2016 в 22:51
  Permalink

  Хубаво момиче, но… Няма нищо по-приятно от чистата кожа, обаче когато главата не побира глупостта тя избива по тялото.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!