9 четения

Искаме от държавата над 2 млн. лв. за ремонт на 7 обекта в областта

Искания за над 2 млн. лв. за ремонт на 7 обекта в областта бяха одобрени вчера и ще бъдат изпратени на Министерския съвет, който трябва да даде парите. Община Лясковец може да получи за извършване на аварийно-възстановителни работи на оградни зидове, подпорни стени и ритуална къща към църквата „Св. Атанасий“ 333 314 лв.

Подкрепително становище от междуведомствената комисия, заседавала вчера в Областната управа, получи и искането на Община Сухиндол за ремонтно-възстановителни работи по сградата на читалище „Самосъзнание – 1907“, с. Бяла река, на стойност 335 020 лв. От спешен ремонт се нуждаят покривната конструкция и стените, които са повредени от дъждовете и влагата. От същата община бе постъпило още едно искане за финансиране на ремонт на сградата на читалище „Пробуда – 1932“, село Красно Градище, на стойност 296 274 лв. То също получи подкрепително становище от комисията.

От Община Горна Оряховица искат за възстановяване на непредвидени разходи за спасителни неотложни дейности за почистване на наноси под моста на река Янтра до село Първомайци и възстановяване на пътна настилка по няколко улици и почистване на отводнителни канали в няколко други села на територията на общината 143 253 лв. Това се е наложило, след като на 25 май тази година при падането на обилни валежи река Янтра повишава нивото си.

Община Стражица получи подкрепително становище за внесеното искане за ремонт на язовир „Сусурлука“, село Сушица, на стойност 224 308 лв. От ремонт се нуждае язовирната стена, както и основният изпускател. От Община Стражица е поискано финансиране и за ремонт на язовир „Ръбе“ на стойност 343 212 лв. Ремонтните дейности, които трябва да се предприемат, са идентични с тези на язовир „Сусурлука“. От същата община е постъпило още едно искане за ремонт на язовир „Ташлъдере“ на стойност 587 266 лв.

По време на заседанието е бил представен и доклад за проверка на 37 обекта във В. Търново, получили финансова инжекция миналата година. Нередности по целесъобразността на изразходваните средства не били открити, казва Димитър Алурков, инспектор „Защита на населението“ в РД ПБЗН. Препоръчано е своевременно да се изготвят пълни досиета на обектите, получили финансиране, и в срок да се издават удостоверения за въвеждането им в експлоатация.

Н. ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Искаме от държавата над 2 млн. лв. за ремонт на 7 обекта в областта

  • 10.06.2016 в 13:20
    Permalink

    Стария мост в Дебелец съществуващ повече от 300 години е пред разруха. Толкова ли няма пари за укрепването му. След немного време няма нищо да остане от него

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!