11 четения

„Локомотив” стартира подготовка на 20 юни, предвиждат лагер в Трявна или Дряново

В спортното министерство тръгва процедура за избор на изпълнител на ремонта на стадиона в Горна Оряховица

 

На 20 юни ще стартира подготовката на „Локомотив“ (Г. Оряховица), съобщи новият старши треньор на тима Ангел Червенков. Опитният футболист има пълен картбланш от ръководството на клуба да селектира футболистите, които му трябват, за боеспособен отбор в елита.

„Имам поглед върху футболистите и вече работя по селекцията. Гръбнакът на отбора ще се запази. Необходимо е обаче всяка една линия да се подсили и да се засили конкуренцията. Ще има няколко нови играчи, но не чужденци, а българи. Ще направим два лагера, в момента уточняваме мястото – Дряново или Трявна”, коментира Ангел Червенков.

Утвърждаване в Първа професионална лига са целите, поставяни пред треньорския щаб и отбора за първата година на тима в елита.

„Нека направим селекцията и тогава реално ще преценим какви са ни възможностите. На този етап мисля, че трябва да се стремим да запазим мястото си в групата и да бъдем конкурентоспособни на останалите”, заяви Червенков.

По думите му Горна Оряховица заслужава да има футболен отбор в елита. „Затова ще се направи всичко необходимо да свършим добра работа и да зарадваме публиката, както и да защитим доверието, което ни оказват клубното и общинско ръководство. Чака ни много работа и никак няма да е лесно”, каза още старши треньорът.

Първият лагер ще започне на 3 юли, като дотогава „железничарите” ще тренират при домашни условия. Предвидената рехабилитация на терена, която трябваше да започне от сряда, няма да се състои. Причината е, че средствата за реконструкция на стадиона, която включва осветление, терен и т.н., вече са отпуснати на спортното министерство и там стартира процедура по избор на изпълнител, което обезсмисля частична работа по терена. Надеждите са стадионът да е готов за пролетния полусезон.

Водят се разговори и с играчите, като се очаква 10 – 12 души от досегашния състав да останат и да се привлекат нови футболисти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!