4 четения

„София филм фест” гостува в Павликени за първи път

С БЪЛГАРСКИЯ ФИЛМ „СЪДИЛИЩЕТО“ НА СТЕФАН КОМАНДАРЕВ ЗАПОЧВА „СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ” В ПАВЛИКЕНИ. Прожекцията е в понеделник от 21 часа в Летния театър и за нея специален гост ще бъде младият актьор Ованес Торосян, който лично ще представи лентата.

„София филм фест” гостува за първи път в града и павликенчани ще могат да видят общо пет заглавия.

Във втория фестивален ден киноманите могат да гледат „Левиатан“ на Андрей Звягинцев. Филмът е носител на „Златен глобус” и номиниран за чуждоезичен „Оскар”. Прожекцията е в 18 часа в салона на читалище „Братство – 1884”.

В 20,30 часа започва „Ангелският дял”, дело на прочутия британски режисьор Кен Лоуч. Филмът вече има награда на журито, номинация за най-добър режисьор в Кан. Лентата е обявена за най-добър европейски филм от публиката в Сан Себастиан.

В сряда домакин на фестивала е отново е Народно читалище „Братство – 1884”. От 18,00 часа зрителите могат да гледат индийския филм „Кутия за храна” на режисьора Ритеш Батра. Фестът завършва с най-новата творба на Вим Вендерс „Всичко ще бъде наред”. Прожекцията стартира в 20,30 часа.

Цената на билетите е 4 лв. за първата прожекция в Летния театър и 3 лв. за всички останали заглавия, които ще бъдат прожектирани в салона на читалището.

„София филм фест в Павликени” е част от мащабния кинопроект, който екипът на „Арт фест” разработва и реализира от 2010 година. Той включва международния кинофестивал „София Филм фест” с издания в София, Бургас, Пловдив и Варна, регионалните издания на феста се случват вече в повече от 20 града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!