85 четения

Стунджи изпълнява на живо музиката си за новата „Албена“ в търновския театър

СТОЯН ЯНКУЛОВ – СТУНДЖИ Е АВТОР НА ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ МУЗИКАТА, КОЯТО ЩЕ ЗВУЧИ В НОВАТА ПОСТАНОВКА НА „АЛБЕНА“ НА ЙОРДАН ЙОВКОВ. Премиерното представление излиза на 17 юни от 19 часа в голяма зала на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ и тогава на сцената заедно с артистите ще излезе и самият Стунджи, за да изпълни на живо музиката си. Георги Михалков е режисьор на постановката. Той работи за първи път с екипа на театъра във Велико Търново, а това е и неговият първи сценичен прочит на драмата на Йовков. „За самия спектакъл нищо няма да издавам, защото искам да е пълна изненада за публиката. Но съм приятно впечатлен, че търновският театър притежава екип, който е способен да се справи с много сложни задачи“, признава режисьорът.

Сценографията и костюмите са дело на Лидия Къркеланова. Актьорите са облечени в автентични народни костюми, които са част от богатия гардероб на театъра.

Стефка Златкова влиза в ролята на Албена в едноименната драма. Тя ще си партнира с Милен Иванов, който играе съпруга й Кучар, и Стоян Радев, който гостува от варненския театър в ролята на любимия й Нягол. Виктор Терзийски играе Синебирски, Иван Митев ще видим в ролята на кмета Марин, а Цанка Цанева – като кметицата Керана. В постановката участват още Детелин Кандев, Дончо Дончев, Елица Дейкова, Силвия Шекилова и Стефка Петрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!