6 четения

Търсят решение за „джунглите“ на западния вход на Велико Търново

НАМИРАЩИЯТ СЕ В ОКАЯНО СЪСТОЯНИЕ ЗАПАДЕН ВХОД НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО СТАВА ПРИОРИТЕТ ЗА ЗАМ.-КМЕТА ПРОФ. ГЕОРГИ КАМАРАШЕВ. Според него обаче решаването му минава и през действия от страна на държавата, тъй като пътят, по който се влиза в града откъм Габрово, Дебелец и Прохода на Републиката, е част от републиканската пътна мрежа. След изчистването на растителността около опасните Присовски завои преди четири години, отново се е образувала истинска джунгла. Дърветата и храстите са избуяли толкова много, че в тях са скрити даже всички пътни знаци и указателни табели, както и мантинелите. Заради растенията банкетите са затлачени с наноси, а на места от тях платното е толкова стеснено, че по него едва минава автомобил.

Общинското предприятие за реклама ще ревизира всички билбордове и реклами, повечето от които са килнати и изпочупени.

МЕСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ЩЕ ПОИСКА СРЕЩА И С ПЪТНАТА АГЕНЦИЯ И МИНИСТЕРСТВОТО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО за почистването на огромните наноси, както и за ремонт на платната.

По предварителен експертен оглед с ремонт на натоварения мост ще е нужен поне милион лева за изчистване на целия западен вход на града. Община Велико Търново не може да даде тези средства и затова се чака реакция и от държавата, а жителите и гостите на града разчитат и на местното депутатско лоби.

С. МАРИНОВ

Снимки Светослав СТЕФАНОВ

7 коментара за “Търсят решение за „джунглите“ на западния вход на Велико Търново

 • 10.06.2016 в 12:57
  Permalink

  …Абе май присовските завои бяха южен вход, а от западния идват софиянци.

  Отговор
  • 10.06.2016 в 13:45
   Permalink

   Ха- ха-нещо ни объркаха посоките и не само тях-и в центъра има скрити пътни знаци. Ул.Ц.Церковски и Възрожденска са твърде опасни за пешеходците,макар да има пешеходна пътека -нито знакът се вижда нито някой спазва ограничение на скоростта,а тротоарът е зает със спрели коли,които си нощуват на него.Няма паяк,няма скоби-слизаш на платното и трепериш дали няма и от другата посока да те връхлети някой.Когато попитах един шофьор защо се движи в насрещното той ми отговори така:да виждаш някъде знак ,че е забранено да вървя към центъра? Идилия.

   Отговор
 • 10.06.2016 в 14:25
  Permalink

  Много им стана на журналистите .Освен буквите трябва да познават и посоките .За напредналите обяснявам ,че ако застанеш с лице на Изток то гърба ти сочи запад а дясната ръка Юг.

  Отговор
 • 10.06.2016 в 14:48
  Permalink

  Най-накрая да помислят и за Западния вход на Велико Търново.

  Отговор
 • 10.06.2016 в 15:45
  Permalink

  Г-н Камарашев да се пробва да отиде от Пушево до Керека и обратно! И да се моли, да не го срещне друг автомобил по пътя, за камион да не говорим! Толкова е обрасло, че едвам ще се разминеш с велосипедист! А като стигнеш границата с община Дряново – веднага си личи, там някой си гледа задълженията! (пояснение за експертите – гугъл мепс не върши работа – снимано е през зимата, трябва сега да се види) 🙂

  Отговор
 • 11.06.2016 в 2:38
  Permalink

  Аман от малоумници в държавната администрация. Просто тия в последно време са невероятни, явно ги избират с конкурс!

  Отговор
 • 13.06.2016 в 1:30
  Permalink

  I zashto mestnata administraciq da iska sreshta s tezi, koito samo vzemat zaplati , i ne si varshat rabotata po poddarzhane na patnata infrastruktura?? Za da im se pomoli da si razmardat zad*nicite i si zasluzhat zaplatite li?? Ima ministerstva, zashto nqma globi ??
  Po mnogo stranen nachin se raboti v Bg!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!