59 четения

Богат избор на занимания по интереси предлага Общинският детски комплекс през лятото

СЪС ЗАНИМАНИЯТА НА ШКОЛАТА ЗА МОДЕРЕН БАЛЕТ ЗАПОЧВАТ ЛЕТНИТЕ ГРУПИ ПО ИНТЕРЕСИ В ОБЩИНСКИЯ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Малките танцьори ще се занимават с различни стилове, сред които MTV, хип-хоп и модерн, под ръководството на Валентина Караиванова. Школата ще работи от 4 до 8 юли за ученици от 1 до 8 клас.

От 11 до 15 юли са уроците по пеене, които ще ръководи Миглена Хаджипенчева – Атанасова. Тя ще разучава с децата съвременни песни и ще започне да ги занимава с пиано. И музикалната група е за деца от 1 до 8 клас.

Мария Джамбазова ще ръководи по традиция клуба по история на родния край. Тя ще занимава учениците с най-важното от развитието на града ни, както и с бита и културата на търновци през вековете. Часовете са от 18 до 22 юли, като в тези дни малките историци ще могат да посетят най-интересните културни и исторически паметници в старата столица.

За учениците от 1 до 5 клас Общинският детски комплекс предлага занимания и в школата по акордеон с ръководител Веселин Атанасов. Тези, които искат да проверят дали акордеонът е техният инструмент, или да усъвършенстват вече натрупани умения, могат да отидат в комплекса от 25 до 29 юли.

От 25 до 29 юли ще работи и ателието „Творя, играя, мога” с ръководител Анелия Пейчева. В него деца на възраст от първи до четвърти клас ще имат възможност да творят изделия от хартия и естествени материали, ще изработват украси, аксесоари, пана и др.

Школата по народно пеене ще отвори врати и това лято. Неин ръководител е Галина Иванова, която подготвя отличните певци на „Българче”. Галина Иванова ще занимава децата от 1 до 5 август. Веднага след края на тази школа отваря врати ателието на Силвия Калоянова „Аз рисувам“. Тя очаква деца от 1 до 12 клас в дните от 8 до 12 август. Следващата седмица от 15 до 19 август са заниманията по народни танци с ръководител Петър Петров.

Лятната ваканционна програма на ОДК ще завърши с възможност за запознаване с устройството на народните инструменти. Доц. Митко Димитров ще даде първите уроци на тези, които опитат да посвирят на народни инструменти от 22 до 26 август.

Всички занимания са безплатни. Децата, които искат да участват, могат да подадат заявление в деня на започване на съответната школа или всеки работен ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!